Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

#μην_τολμήσετε _και_παραιτηθείτε ...

Ομολογώ πως δεν συμμερίζομαι την προτροπή σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση του Αλέξη του Φούιτ πρέπει να παραιτηθεί. Την καταλαβαίνω, αλλά δεν συντάσσομαι με όλους αυτούς που επιθυμούν να στερήσουν από τη χώρα όλα αυτά που απλόχερα προσφέρει η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς. Σκέπτομαι μάλιστα να διοργανώσω μια αντισυγκέντρωση με αίτημα «Mην τολμήσετε και παραιτηθείτε».

Το έργο μου είναι εύκολο, καθώς είμαι σίγουρος πως δεν έχουν κανέναν σκοπό να το κάνουν. Στο κάτω κάτω, όσες φορές οι άνθρωποι που γοητεύονται από τα σφυροδρέπανα απέκτησαν την εξουσία έκαναν δεκαετίες να την εγκαταλείψουν και όταν το έκαναν ήταν για να δείξουν σε όλη την οικουμένη πως ο σοσιαλισμός μπορεί να μην είναι άξιος για πολλά, αλλά στους τομείς μαφία και πορνεία κάνει θαύματα.

Το θέατρο του παραλόγου έχει τις ευλογίες του Βερολίνου…

Το χρέος δεν είναι βιώσιμο κατά το ΔΝΤ, αλλά εμείς θα φέρουμε την ανάπτυξη με δημόσιες επενδύσεις. Προφανώς θα μας δανείζουν βελανίδια, διότι ευρώ αποκλείεται! Την ίδια ώρα η χώρα παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα επειδή ο δημόσιος τομέας έχει κηρύξει στάση πληρωμών. Κατά το Βερολίνο, όλα βαίνουν καλώς! Ο στρουθοκαμηλισμός είναι σίγουρα ευρωπαϊκό άθλημα…

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι απλό: Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και μία ουσιαστική διευθέτηση του χρέους της. Με άλλα λόγια η χώρα χρειάζεται χρήματα! Οι Ευρωπαίοι, λοιπόν, έχουν κάθε καλή διάθεση να μας δώσουν άπειρες συμβουλές, αλλά την παραμικρή πρόθεση να βάλουν το χέρι στην τσέπη.