Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Τα ψέματα (σ.α: ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΙ) Φίλη είναι εντός συνταγματικών ορίων;

Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ τους πήρε στο ψιλό! 
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ως γνωστόν την περασμένη εβδομάδα ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Φίλης σχολίασε το κίνημα «Παραιτηθείτε» και τη σημερινή διαδήλωση.
Μιλώντας στονAlpha 9,89, ο κ. Φίλης είχε μιλήσει για «κινήματα κατσαρόλας», προσθέτοντας ότι το κίνημα «παραιτηθείτε» κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής.
Πέραν του ότι κάτι τέτοια λέει αυτόν τον καιρό και ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα, που αρνείται να προχωρήσει σε δημοψήφισμα με θέμα την αποπομπή του αν και έχουν συγκεντρωθεί 2 εκατομμύρια υπογραφές (αν και πρέπει να θυμίσω πως ο Τσάβες είχε οργανώσει καμιά εικοσαριά εκλογές και δημοψηφίσματα για να… παραμείνει στην εξουσία), υπάρχει και μια ακόμη ερώτηση στην οποία καλείται να απαντήσει ο κ. Φίλης. Η εξής:
Τα ψέματα που ο ίδιος μόνος του (χωρίς την βοήθεια των υπολοίπων) έχει κατά καιρούς πει αποτελούν πράξη σεβασμού του Συντάγματος; Επιτρέπει το Σύνταγμα αυτά τα ελεεινά ψέματα; Η δική του στάση βρίσκεται εντός ορίων συνταγματικής ανοχής.
Και για να του φρεσκάρουμε τη μνήμη, ιδού ένα πρόχειρο απάνθισμα ψεμάτων κατά Φίλη:

Γιατί οι «Παραιτηθείτε» εκνευρίζουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ...

Εδώ η κομματική ΑΥΓΗ στοχοποιεί ΠΟΛΙΤΗ... 
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει ως προτεραιότητα τις θεσμικές αλλαγές και την επανεκκίνηση στην οικονομία, ωστόσο το ενδιαφέρον σε Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ εστιάζεται στο κίνημα «Παραιτηθείτε», που κάνει πρεμιέρα σήμερα.
Την αρχή βέβαια έκανε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης από την περασμένη κιόλας εβδομάδα. Μετά τη δήλωση ότι η λόγω κίνηση κινείται στα όρια της Συνταγματικότητας, ο υπουργός κατάφερε να προσδώσει στο θέμα «πολύ μεγαλύτερη σημασία και να φουντώσει τη συζήτηση», όπως τουλάχιστον εξηγούν κυβερνητικά στελέχη στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως, κάνουν λόγο για μια συγκέντρωση κάποιων που «θα ήταν οριακά περιθωριακοί»και αποφεύγουν τα πολλά σχόλια. Επιπλέον, στο επικοινωνιακό πεδίο προτάσσουν την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την ανάπτυξη αύριο το βράδυ στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στόχος, είναι ο πρωθυπουργός με το προσωπικό του στίγμα να κάνει ρελάνς.
Μπαράζ δηλώσεων με μπόλικη ειρωνεία

Μειώνεται το προβάδισμα της Χίλαρι μετά το μακελειό ...

Μειωμένο εμφανίζεται το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα εν όψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που διενεργήθηκε μετά το μακελειό στο Ορλάντο την Κυριακή.
Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η πολιτική των Δημοκρατικών ευθύνεται για το πιο αιματηρό μακελειό στην ιστορία των ΗΠΑ, ενώ επανήλθε στην υπόσχεσή του ότι θα απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων μεταναστών στη χώρα του. Η Κλίντον από την πλευρά της επισήμανε τον κίνδυνο δαιμονοποίησης των αμερικανών μουσουλμάνων και των μουσουλμάνων γενικά.

Στην #proti_fora_aristera Ελλαδα , μόνο 3 στα 10 ελληνόπουλα εμβολιάζονται για μηνιγγίτιδα ...

Νέα έρευνα που διεξήχθη σε Έλληνες παιδιάτρους και γονείς, κατέδειξε ότι η πρόληψη έναντι της Μηνιγγίτιδας Β είναι ιδιαίτερα χαμηλή κυρίως λόγω της απουσίας ασφαλιστικής κάλυψης του εμβολιασμού, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία τόσο των παιδιάτρων όσο και των γονέων θεωρούν τη Μηνιγγίτιδα Β ως μία απειλητική για τη ζωή νόσο με πολύ σοβαρές συνέπειες.

H μελέτη έγινε από ερευνητική ομάδα υπό την επιστημονική ευθύνη του Επ. Καθηγητή Πολιτικής Υγείας του Παν/μιου Πελοποννήσου Κυριάκου Σουλιώτη, με την ευγενική υποστήριξη της GlaxoSmithKline.
Η συλλογή των δεδομένων πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία GPO σε δείγμα 201 παιδιάτρων και 1.003 γονέων, με ευρεία γεωγραφική κάλυψη, κατά την περίοδο 10 έως 26 Μαΐου στους παιδιάτρους και 25 Απριλίου έως 10 Μαΐου στους γονείς.