Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Στουρνάρας: Χρειάζεται μία νέα συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους...

Η Ελλάδα, τώρα, χρειάζεται μία νέα συμφωνία με τους εταίρους και τους δανειστές της προκειμένου να προχωρήσει μπροστά, σημειώνει μεταξύ άλλων, σε άρθρο του στους Financial Times ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, χαρακτηρίζοντας μη ρεαλιστικό και κοινωνικά ανέφικτο τον στόχο για επίτευξη πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ από το 2018 και μετά.
Εκτιμά ότι ο στόχος αυτός θα πρέπει να μειωθεί στο 2% επιτρέποντας έτσι ένα πιο ισορροπημένο μίγμα οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στη μείωση της φορολογησης, την ενθάρρυνση των επενδύσεων που θα συμβάλουν σε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.

Μέλι γάλα με τους εφοπλιστές ...

Μόνο καλά λόγια είχε για τους Έλληνες εφοπλιστές ο κ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στα Ποσειδώνια.
Και πόσο ικανοί είναι και πόσο συμβάλλουν στην αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ και πώς θάθελε να τους πείσει να τον εμπιστευτούν και τι ωραίες που είναι οι γιορτές της ναυτικής βιομηχανίας!
Μέλι γάλα!
Ούτε για φορολογίες τους μίλησε, ούτε για την εκμετάλλευση των ναυτικών, ούτε τίποτε!
Ούτε, βέβαια, προέβη σε καμιά από τις γνωστές του καταγγελίες.
Και οπωσδήποτε, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί για το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα του έχουν ενθαρρύνει μέχρι εκεί που δεν πάει τις απεργίες, με αποτέλεσμα – ακόμη και τη στιγμή που χάιδευε τους εφοπλιστές – να υφίσταται γερό πλήγμα ο κλάδος της κρουαζιέρας.
Πού τα χρόνια τα παλιά, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας κήρυσσαν τον πόλεμο στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και ορκίζονταν πως θα το φορολογήσουν!
Και δεν πάει δα και τόσος καιρός!
Σταχυολογώ:

CSI Παπαδημούλης: από το Ευρωκοινοβούλιο έλυσε την υπόθεση Μαυρίκου...

Ηταν μια χαλαρή μέρα σήμερα στις Βρυξέλλες (σ.σ.: «κάζουαλ φράιντεϊ» την έλεγαν εκεί) και ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είχε τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο να ασχοληθεί με το χόμπι του… Γιατί μπορεί να είναι ένας διαπρεπής πολιτικός που οι παρεμβάσεις του μέσω twitter να προκαλούν μικρούς σεισμούς (σ.σ. γέλιου…) αλλά κατά βάθος το όνειρό του ήταν άλλο… Ναι, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήθελε πάντα να γίνει ένας ντετέκτιβ. Ενας αστυνόμος Μπέκας που θα λύνει τα μυστήρια πριν από όλους. Και όχι μόνο θα τα λύνει, αλλά και που θα ανακοινώνει τη λύση τους στους υπόλοιπους με χαριτωμένα αλλά και πανέξυπνα λογοπαίγνια.

Όλα δουλεύουν υπέρ του Τράμπ...

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τη σφαγή στο Ορλάντο, σύμφωνα με το Amaq...

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε σήμερα ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για το μακελειό που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, στην Φλόριντα των ΗΠΑ.