Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Θα τα πούμε το Σεπτέμβρη...

Στα προφορικά όλα πήγαν καλά. Η κυβέρνηση έδωσε τις σωστές απαντήσεις για τις εξετάσεις του Σεπτέμβρη με θέμα "εργασιακά-συνδικαλιστικά". Και οι "εξεταστές" προετοιμάζουν την "ύλη" στα γραπτά που θα δοκιμασθούν πάλι και οι 153. Πρόβλεψη των "εξεταστών" είναι ότι οι "μαθητευόμενοι" του ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρουν να "προβιβασθούν" στο "σχολικό" έτος 2017. Τα άλλα που ακούτε είναι κακότεχνο κυβερνητικό θέατρο...

Απομονώνω από την κωμική επικαιρότητα, για τα εργασιακά, μόνο το καραγκιοζιλίκι που παίχθηκε με τον ΣΕΒ, ως ένδειξη ότι είμαστε πάλι θεατές περιφερόμενου θιάσου που ανεβάζει ό,τι θέλει γιατί κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

Εύχομαι να με διαψεύσει ο Α. Τσίπρας ...

Το είχε διακηρύξει ο κ. Πρωθυπουργός πριν από την ανάληψη της εξουσίας. Ή αυτοί ή εμείς. Έπειτα από μια περίοδο παγίωσης της ηγεμονίας της άρχουσας ομάδας στον ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε και επισήμως πια η διακήρυξη διά της γραφίδος και της φωνής του εγκυρότερου β' κυβερνητικού εκπροσώπου, βουλευτή πια κ. Κυρίτση, στην ουσιαστική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την «Αυγή», που φέρεται μάλιστα ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί η ελληνική «Πράβδα». Πράβδα στα ρωσικά σημαίνει αλήθεια και κατά τον ιδρυτή της Λένιν αλήθεια είναι ό,τι συμφέρει το κόμμα. Κατά τον Οργουελ μάλιστα όταν λες αλήθεια εννοείς το ακριβώς αντίθετο, ψεύδος. Ετσι μπορεί νομίζω εγκυρότερα να ερμηνευθεί πώς το «Οχι» του δημοψηφίσματος μεταλλάχθηκε άνετα σε «Ναι». Ετσι εξηγείται και το γιατί τόσο εύκολα και πειστικά για τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ οι προεκλογικές επαγγελίες του δεν ήταν κατ' ανάγκην αληθινές. Ετσι συγχωρείται από τους οπαδούς του και το ότι οι κόκκινες γραμμές στη σκληρή διαπραγμάτευση μεταβλήθηκαν άνετα σε φωτεινό μονοπάτι.