Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Γιατί μας δουλεύει ο Ακιντζί; Εκφραστές του μύθου του Σισύφου οι Ελληνοκύπριοι ηγέτες ...

Ο Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου
με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα εγκαίνια
του τμήματος του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία.
Ήδη πέρασε ένας χρόνος από τότε που ο Μουσταφά Ακιντζί αναδείχθηκε επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του κατοχικού καθεστώτος και οι μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησε σε μερικούς για ταχεία λύση φρόντισε επ’ εσχάτων να τους αποδείξει, και μάλιστα με ένα εξευτελιστικό τρόπο, ότι επρόκειτο για φρούδες ελπίδες.

Στα 42 χρόνια που έχουν περάσει από την εισβολή κατεγράφησαν πολλοί κύκλοι δικοινοτικών συνομιλιών, αφού η ελληνική πλευρά δεν επεδίωξε από την αρχή να απαιτήσει συνομιλίες με την πηγή της ανωμαλίας που ήταν η Τουρκία. Σήμερα ουδείς πλέον αμφιβάλλει ότι η προοπτική επίλυσης του προβλήματος, όση μπορεί να υπάρξει, απέχει πολύ από το να ευρίσκεται πλησίον των στόχων όπως η ελληνική πλευρά τους διεμόρφωσε αμέσως μετά την εισβολή, οι οποίοι συνεπυκντούντο στο αίτημα προοπτική «απελευθέρωση – επιστροφή». Ελάχιστοι, όμως, αμφιβάλλουν ότι οι προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος βαθμιαίως και σταθερώς έχουν διολισθήσει προς τις σταθερές και άκαμπτες τουρκικές θέσεις.

#syriza_plyntirio Για να δούμε τους "δεν σηκώνω μύγα" τι θα πουν :-)

Κατατέθηκε η ερώτηση της Ν.Δ. για συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε offshore...

Ερώτηση στον Πρωθυπουργό με αφορμή τις «αλλεπάλληλες, σκανδαλώδεις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την υπόθεση "ΣΥΡΙΖΑ offshore"» κατέθεσαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η ερώτηση απευθύνεται επίσης στους υπουργούς, Επικρατείας Ν. Παππά, Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο και Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα, σκόπιμο λάθος, με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και ενωσιακής νομιμότητας.

Ο Κύπριος υπουργός και οι φευγάτοι ΑΦΜ ...

Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε αίθουσα μεγάλης ελληνικής εταιρείας, έτσι ώστε οι συγκεντρωμένοι επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι και λοιποί ευκατάστατοι συμπατριώτες μας να μην βρεθούν κάτω από αδιάκριτα βλέμματα. Οικοδεσπότης ήταν κορυφαίος Κύπριος υπουργός και θέμα της συζήτησης το πώς οι Έλληνες θα μεταφέρουν την έδρα των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων στη Μεγαλόνησο.

Ο εξαιρετικά συμπαθής Κύπριος υπουργός τους είπε με απλή και κατανοητή γλώσσα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα ήθελε να φιλοξενήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις, εφόσον οι ίδιοι οι επιχειρηματίες έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Ότι θα ήταν προτιμότερο να πάνε στην Κύπρο και να ενισχύσουν την Οικονομία της από το να πάνε στη Βουλγαρία, στην Ιρλανδία ή σε κάποια άλλη χώρα. Ήταν φανερό ότι ο αγαπητός μας φίλος επέλεξε τη στρατηγική να απευθυνθεί στο συναίσθημα του κοινού. Ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις διατυπώσεις του. Για λόγους ευγένειας, αλλά κι επειδή δεν θα ήθελε ίσως να προκληθεί κάποια «παρεξήγηση» με την ελληνική πλευρά.

Δράση : Συνδυασμός λαϊκισμού και γελοιότητας η νέα αντισυνταγματική τροπολογία της κυβέρνησης...

Το Σύνταγμα της Ελλάδας κατοχυρώνει τουλάχιστον τα εξής δικαιώματα:

α. Tην ανάπτυξη της προσωπικότητας, που συνδέεται με τη συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. Μετά την προσχώρηση της Ελλάδος στις Κοινότητες (ήδη Ευρωπαϊκή Ένωση) το δικαίωμα αυτό καλύπτει όλη την κοινή αγορά (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος).

β. Tη συμμετοχή στην πολιτική ζωή της χώρας (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος) και του εκλέγεσθαι (άρθρο 55 παρ. 1 του Συντάγματος).

Επιπλέον το Σύνταγμα της χώρας κατοχυρώνει την αρχή της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1).

γ. Mε την αναθεώρηση του 2008 καταργήθηκε και το απαράδεκτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών.

Η ρύθμιση της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματική καθώς δεν μπορεί η άσκηση ενός συνταγματικού δικαιώματος να εμποδίζει τη συμμετοχή στην πολιτική ζωή της χώρας.