Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Η αριστερή ... ηθική στις offshore ...

Πρωτοφανής ρύθμιση, που ανατρέπει όλα τα πολιτικά δεδομένα, πέρασε ανάμεσα στις 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.

Η επίμαχη ρύθμιση επιτρέπει σε υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς και άλλους αξιωματούχους να έχουν offshore εταιρείες, αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, ακόμα και αν οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το υπουργείο Οικονομικών ως «φορολογικοί παράδεισοι», όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν, Τζέρσεϊ, οι Βερμούδες κ.ά.

#klaiw Μάχη Παυλόπουλου-Πούτιν για την καρέκλα...

Η μάλλον για τον θρόνο...

Σε μάχη παρασκηνίου για το ποιος θα καταλάμβανε έναν… θρόνο στο Άγιον Όρος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ή ο Προκόπης Παυλόπουλος, επιδόθηκαν οι αγιορείτικες αρχές και η Πολιτεία, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος βρισκόταν καθ’ οδόν προς τον Άθω για το πολυσυζητημένο προσκύνημά του.

Όπως αναφέρεται στην Καθημερινή (www.kathimerini.gr), «νικητής», εξήλθε τελικά ο κ.Πούτιν, ο οποίος παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου από τον επισκοπικό θρόνο, με τον κ. Παυλόπουλο να μην παρίσταται καθόλου στην τελετή και να υποδέχεται τον κ. Πούτιν στα σκαλιά του κτιρίου της Ιεράς Κοινότητας.

Αναζητούνται ανόητοι ταξικοί εχθροί - επενδυτές...

Είναι γνωστή η φράση που αποδίδεται στον Λένιν (πιθανότατα ποτέ δεν την είπε), για τους καπιταλιστές που θα μας πουλήσουν το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε. Αυτή τη  φράση προφανώς είχε στο νου του ο κ. Κυρίτσης όταν τις προάλλες με κυνισμό εξήγησε την πραγματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ περί «ταξικών εχθρών» που θα πληρώσουν. Πολιτική που για να είμαστε ειλικρινείς δεν χρειαζόταν η ευγλωττία του κ. Κυρίτση για να την αντιληφθούν οι πάντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημοσίως επικηρύξει ως ταξικούς εχθρούς τους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες (ιδίως τις εγκληματικές εξ αυτών φυσιογνωμίες που φορούν γραβάτα) και όσους εργαζόμενους έχουν το θράσος να βγάζουν πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Κι όλες οι πολιτικές του -ασφαλιστικό, φορολογικό, φόροι ακινήτων κ.λπ.- έχουν ένα μόνο στόχο. Την οικονομική εξόντωση του «ταξικού εχθρού».