Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Θα ΨΗΦΙΣΕΙ και ΑΥΤΑ ο #kyritsis :) Αχαχαχαχ όλα εδώ πληρώνονται :)

Ριζικές αλλαγές στα εργασιακά, με έμφαση όχι μόνο στο θέμα των ομαδικών απολύσεων αλλά κυρίως στον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για την κήρυξη απεργιών, τη χρηματοδότηση των συνδικάτων και τον περιορισμό της προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης, βάζουν στο τραπέζι των συζητήσεων για τα εργασιακά οι εκπρόσωποι των θεσμών. Τη Δευτέρα στις 30 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η δεύτερη κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που έχει συσταθεί με στόχο την υποβολή πορίσματος για το καθεστώς που ισχύει σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά διάφορα θέματα, όπως είναι οι ομαδικές απολύσεις, ο ισχύων συνδικαλιστικός νόμος (Ν.1264/1982), οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ο τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού, προκειμένου εν συνεχεία να προωθηθούν αλλαγές και στην Ελλάδα.

Η ελπίδα έμεινε στην είσοδο...

Ξέχασαν φαίνεται οι κυβερνώντες, όπως λένε και οι Αμερικανοί,
ότι όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα,
καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί...
Πολύς θόρυβος και φασαρία έγινε για το εάν, μετά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και για να κλείσει οριστικά η πρώτη αξιολόγηση, χρειάζεται συμπληρωμένο ή συμπληρωματικό μνημόνιο.

Η ουσία είναι ότι παραμένει ένα σκληρό μνημόνιο στις πλάτες μας, το οποίο μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα «εμπλουτιστεί» με πρόσθετες απαιτήσεις των δανειστών για το ΕΚΑΣ, τα «κόκκινα» δάνεια και τις αποκρατικοποιήσεις.

Το γεγονός δε ότι ο χερ Σόιμπλε ανέφερε ότι μπορεί να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα το 2018, ή ότι η ελληνική οικονομία το 2018 θα βυθίζεται στην ύφεση 7,2% σύμφωνα με την Citigroup, δεν πρέπει να μας απασχολεί από τώρα, αφού πρώτα θα πρέπει να δούμε πώς θα φτάσουμε, ως οικονομία, ως κοινωνία, ως χώρα, μέχρις εκεί.