Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Το αληθινό πρόσωπο της Αριστεράς...

Η υπερψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ των δύο σχετικών πολυνομοσχεδίων προς υλοποίηση της συμφωνίας για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης σηματοδοτεί το τέλος όλης της αυταπάτης της μεταπολιτεύσεως στη χώρα μας.
Η μεταπολίτευση χαρακτηρίστηκε από την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς.

Οι αριστεροί θεωρήθηκαν, για διάφορους λόγους, περίπου ως οι άγιοι, οι καλοί, οι ειλικρινείς, οι τίμιοι οι οποίοι, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, είχαν πάνω από όλα τις ιδέες τους, τις ιδέες του ανθρωπισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας και οι οποίοι, σε αντίθεση με όλους τους άλλους, δεν επρόκειτο ποτέ να προδώσουν αυτές τις ιδέες και αυτές τις αρχές για λόγους συμφέροντος.

Το ψέμα και η υποταγή...

Τα επιχειρήματα που σταθερά προβάλλουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε το περασμένο καλοκαίρι τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου και ότι ο λαός έδωσε ξανά την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, γνωρίζοντας τη συμφωνία και προφανώς και τις συνέπειές της.

Με το πολυνομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση και υπερψηφίστηκε χθες από την κυβερνητική πλειοψηφία αποδείχθηκε πως και αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα – αν και κατά την συζήτησή του προβλήθηκαν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα.

Η αλήθεια είναι πως τίποτε από όσα ψηφίστηκαν χθες δεν υπήρχε ούτε στη συμφωνία του καλοκαιριού, αλλά και (βέβαια) ούτε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Κόκκινος φασισμός...

Η εκλογική εκτίναξη της δημοτικότητας της αριστεράς από το 1981 δημιούργησε σκληρό Κατεστημένο: η λαϊκιστική μεταρρύθμιση της παιδείας και ο αριστερός ρεβανσισμός κατασκεύασαν τον φασίστα του σήμερα – αυτό το μείγμα εθνικιστή, δυσδιοίκητου και αμαθούς πλάσματος που αντιστέκεται σε οποιαδήποτε πρόκληση εισόδου στη νεωτερικότητα.

Η ηγεμονική ιδεολογία έγινε ένα υβρίδιο: σοσιαλιστικός και αναρχικός λόγος μαζί με βία, ανορθολογισμό, ηθικολογικό κήρυγμα, απόρριψη των κανόνων καλής συμπεριφοράς – στην ουσία, απόρριψη του πολιτισμού, αντιστροφή των αξιών του ωραίου και του αγαθού.

Έχασε Κατριβάνου , κέρδισε Κυρίτση...

Την απόφασή της να παραιτηθεί από βουλευτής ανακοίνωσε μέσω facebook η Βασιλική Κατριβάνου, η οποία νωρίτερα στη Βουλή ψήφισε ναι επί της αρχής για το πολυνομοσχέδιο, αλλά καταψήφισε το λεγόμενο υπέρ-ταμείο και τον «κόφτη». Στην θέση της θα πάει μάλλον εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης  ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Η ανακοίνωση