Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Αν διαβάσετε το τρίτο μνημόνιο που ... κατάφερε να διαπραγματευθεί ο Τσίπρας...

Θα δείτε πόσο χαλαρά ήταν τα προηγούμενα των ΓΑΠΣαμαροΒενιζέλων...

Πρώτο μνημόνιο
Α) Ν.3845/2010
Μηδενικές αυξήσεις στο σύνολο του δημόσιου τομέα και για το 2011.
Περαιτέρω μείωση των αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά 3%.
Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού. Αντικατάστασή τους με το ποσό των 500 ευρώ αντίστοιχα, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που αμείβονται με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 3.000 ευρώ.
Περαιτέρω μείωση των επιδομάτων κατά 8% στο σύνολο του δημόσιου τομέα.
Απασχόληση στο Δημόσιο ηλικιωμένων ανέργων (55-64 ετών) μέσω γραφείων «ενοικίασης» προσωπικού που επιχορηγούνται από το κράτος.
Αντικατάσταση του επιδόματος ανεργίας με την «επιταγή επανένταξης» των ανέργων για την απασχόλησή τους από επιδοτούμενες επιχειρήσεις. Ετσι, αντί να ενισχύονται οι άνεργοι, οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν εργατικό δυναμικό εισπράττοντας το επίδομα ανεργίας τους.
Κατάργηση της ευνοϊκότερης ρύθμισης υπέρ των μισθωτών σε περίπτωση που ισχύουν ταυτόχρονα όροι διαφορετικών Συλλογικών Συμβάσεων. Δηλαδή, ο εργαζόμενος χάνει το δικαίωμα να απολαμβάνει τις ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Δεν θα φύγουν!

Κάθε ημέρα που περνάει η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τους χειρότερους εφιάλτες της. Πνιγμένη στην λασπουριά της Ειδομένης, ταπεινωμένη από άθλιους κυβερνητικούς χειρισμούς σε όλα τα εθνικά μέτωπα. Παραδομένη σε ιδεοληπτικούς, σε ανιστόρητους, σε αιθεροβάμονες  που ονειρεύονται επενδύσεις από τους μετανάστες στις σκηνές. Αυτοί δεν φεύγουν! Δεν θα κάνουν εκλογές!

Ζούμε σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο απειλείται, εκτός των άλλων, και η ίδια η Δημοκρατία. Ένας υπουργός μπορεί να εκφέρει την γνώμη του σε δικαστικό λειτουργό για ποινική υπόθεση που ο τελευταίος χειρίζεται και να μην ανοίγει μύτη. Οι «υπηρεσίες» μπορούν να διοχετεύουν σε εκδοτικά συγκροτήματα παντός καιρού το προϊόν παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών της αντιπολίτευσης και να προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα του Ερντογάν.

Νύχτα έφεραν τις 7.500 (!) σελίδες του φορομπηχτικού Ν/Σ στην βουλή...

Ελλάδα: Πρόσφορο το έδαφος για ... ανάπτυξη... 
Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης το νομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου και το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Στο νομοσχέδιο αρχικά δεν περιλαμβανόταν ο «κόφτης» δαπανών, ο οποίος ωστόσο κατατέθηκε με τροπολογία λίγες ώρες αργότερα, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων διατάξεις για το νέο «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων, τους έμμεσους φόρους και τα κόκκινα δάνεια. Παράλληλα, προβλέπονται διατάξεις για τη μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενώ περιλαμβάνονται τροποποιήσεις στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), η αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόρασης και τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, τα νέα τέλη ταξινόμησης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, καθώς και αυξήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων και τσιγάρων.