Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ασφαλιστικό: η ατομική ευθύνη κάθε βουλευτή...

Βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Είναι η ώρα κάθε βουλευτής, ατομικά, να αναλογιστεί τί ακριβώς θα κάνει.

Εμείς στο ΤΕΕ απευθύναμε ήδη επιστολή σε όλους τους μηχανικούς βουλευτές χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου» τυχόν υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προτείνει η κυβέρνηση. Καλέσαμε όλους τους συναδέλφους μας μηχανικούς που είναι βουλευτές, ανεξαρτήτως κομμάτων, να συναισθανθούν το έγκλημα που συντελείται κατά των Μηχανικών και να μην συναινέσουν με την ψήφο τους.

Ο Τσίπρας θα παραδοθεί, θα κάνει εκλογές ή δημοψήφισμα;

Με όποιον και αν κουβεντιάσω τις τελευταίες 48 ώρες, την ίδια ερώτηση θα ακούσω. «Τι βλέπεις; Εκλογές ή δημοψήφισμα;» 
Λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα βρεθεί κάποια λογική λύση στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Η απαίτηση του ΔΝΤ να νομοθετηθεί προληπτικό πακέτο συγκεκριμένων μέτρων ύψους 3,6 δισ ευρώ, τα οποία θα ενεργοποιούνται κάθε φορά που θα διαπιστώνεται απόκλιση από τους στόχους του μνημονίου, έχει οδηγήσει τους περισσότερους από τους συνομιλητές μου στην εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα φοβηθεί το πολιτικό κόστος και θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.