Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Τελικά ίσως υπάρχει ακόμα μια ελπίδα για να ανακάμψει η δημοσιογραφία !!!

Τη βαθιά τους ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στα ΜΜΕ, αλλά και στο δημοσιογραφικό συνδικαλισμό εκφράζουν με παρέμβαση τους δημοσιογράφοι από όλο το φάσμα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου με ένα «πρώτο κύμα» άνω των 200 υπογραφών.
Με αφορμή τις ατελέσφορες απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ διαπιστώνουν σε κείμενό του την ανάγκη για αναγέννηση και ουσιαστική επανίδρυση  του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού του μέσα από «συντακτικού τύπου» διαδικασίες, οι οποίες θα οδηγήσουν σε νέο Καταστατικό, νέους Κώδικες Δεοντολογίας, κατάργηση των Πειθαρχικών και όλων των αρχαϊκών δομών.
Επισημαίνουν ακόμα το επικίνδυνο αδιέξοδο στο οποίο  οδηγεί τους δημοσιογράφους η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αλλά και η στάση άρνησης σε κάθε αλλαγή όταν  καταρρέουν τα πάντα που εκφράζουν οι απαξιωμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.Επισημαίνουν την ανάγκη για μια εναλλακτική πρόταση που να οδηγεί σε  ένα απλό, διαφανές και υγιές σύστημα, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, την ομαλή και ήπια μετάβαση.
Η παρέμβαση αυτή που δημοσιοποιείται σήμερα είναι ανοικτή για συνυπογραφή από όσους δημοσιογράφους, μέλη και μη των ενώσεων,συμφωνούν με μια νέα αρχή στο δημοσιογραφικό συνδικαλισμό.

Πώς η φοροδιαφυγή έγινε... νόμιμη !

Τον Οκτώβριο του 2015 ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε ο νόμος 4337/2015 με στόχο να αντιμετωπιστεί για άλλη μια φορά τη φοροδιαφυγή αλλά και την ποινική αντιμετώπιση των φορολογουμένων που δεν καταβάλλουν τα χρέη τους στο δημόσιο.

Ο νόμος αυτός είχε ως στόχο να εξορθολογήσει τις ποινικές δίκες που εκκρεμούσαν σε βάρος φορολογουμένων για μη καταβολή πάσης φύσεως χρεών στο δημόσιο αλλά και μη καταβολή ΦΠΑ. Ταυτόχρονα ευελπιστούσε να ρυθμίσει το διοικητικό ποινολόγιο σε περίπτωση νέων εντοπισμένων φορολογικών παραβάσεων.

Μετά από 6 μήνες εφαρμογής μπορούμε να πούμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τελικά ο συγκεκριμένος νόμος νομιμοποίησε με τον πλέον... επίσημο τρόπο τη φοροδιαφυγή και δημιούργησε σοβαρά και τεκμηριωμένα αντικίνητρα ώστε να μην πληρώσει κάποιος τα χρέη του προς το δημόσιο.

Σαν σήμερα (6 χρόνια πριν) το έγκλημα στην Marfin...

Τα γεγονότα της Marfin 

Εν μέσω επεισοδίων, 3 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έσπασαν το τζάμι της εισόδου στη Marfin Bank στην οδό Σταδίου 23, πέταξαν μέσα μία μολότωφ και αμέσως μετά ένα μπουκάλι με βενζίνη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο κτίριο.
Οκτώ εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα της τράπεζας. Οι πέντε κατάφερνα να βγουν σώοι, αλλά με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τρία άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα. Όπως διαπιστώθηκε, οι τρεις που δεν κατάφεραν να βγουν έξω εγκαίρως, πέθαναν από ασφυξία που προκλήθηκε από τις αναθυμιάσεις και τον πυκνό καπνό που είχε τυλίξει όλο το κτίριο.  
Η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών), η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών και εγκυμονούσα) και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης (36 ετών) ήταν οι τρεις άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους. Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στο κλιμακοστάσιο μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου. Η μία γυναίκα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου, ενώ η τελευταία κοντά στο μπαλκόνι.