Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησε να δώσω τον Βενιζέλο...

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιλέγει τη μαύρη επέτειο των έξι χρόνων από το Καστελόριζο για να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο, εν είδη πολιτικού ημερολογίου, στο οποίο αναφέρει τα γεγονότα που οδήγησαν την Ελλάδα στο μνημόνιο, τους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, τη λίστα Λαγκάρντ και την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο την άνοιξη του 2015.

Το Game Over, όπως είναι ο τίτλος του βιβλίου του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί την ογκωδέστατη "απολογία" του πρώην υπουργού στο αναγνωστικό κοινό, για μια πολιτική μάχη που όπως παραδέχεται "έχασε". "Έχω κουραστεί να χάνω, έχοντας δώσει τη σωστή μάχη" αναφέρει χαρακτηριστικά στον επίλογο του. Τι αναφέρει για τις ευθύνες Καραμανλή ως το 2009, για το Γιώργο Παπανδρέου, πώς κρίνει τις κινήσεις Βενιζέλου και τι λέει για την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να τους "δώσει" τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Φίλιππος Ταυρής ...

Μετά τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, την παραίτηση του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου και τη διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη, ήρθε άλλη μία παραίτηση στους κόλπους του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του συνεδρίου Φίλιππος Ταυρής υπέβαλε χθες το βράδυ την παραίτηση του στον κ. Μητσοτάκη, καταγγέλλοντας αντικαταστατικές διαδικασίες και νοθεία στη σύνθεση του Συνεδρίου και κάνοντας μάλιστα λόγο για «αυθαίρετη συμμετοχή 803 επιπλέον συνέδρων».

Η 21η Απριλίου εξάγνισε την Αριστερά...

Ξέπλυμα...
Με την λήξη του Εμφυλίου Πολέμου, ο Στρατός ανέλαβε τον εξωθεσμικό ρόλο της οπισθοφυλακής του κοινωνικού και πολιτικού καθεστώτος, κάτι απολύτως φυσιολογικό αν αναλογισθούμε  το διεθνές κλίμα του Ψυχρού Πολέμου που συναρθρώνονταν στο εσωτερικό με τις μετεμφυλιοπολεμικές παρενέργειες.

Ο Στρατός ήταν ο εγγυητής των τριών σταθερών των νικητών του Εμφυλίου Πολέμου που εξέφραζαν μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 60 την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτές οι σταθερές ήταν: 1) η ένταξη της χώρας στον ελεύθερο κόσμο, 2) το στέμμα και 3) το οικονομικο- κοινωνικό σύστημα του καπιταλισμού με κρατική διεύθυνση.

Κατρούγκαλος: Όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση στο ασφαλιστικό *...

*Εκτός από αυτούς που παίρνουν βουλευτικές συντάξεις οι οποίες εξαιρούνται από τους ενιαίους κανόνες...

Αυτή είναι η αριστερή ηθική...
Το αριστερό "πλεονέκτημα"...

Σε σωρεία ερωτήσεων, ο Κατρούγκαλος υπουργός  χαρακτηριστικά επανέλαβε : «δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012».

Το είχε προβλέψει ο Όργουελ στην φάρμα των ζώων :  «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα»!

Γιατί απεργούν οι δημοσιογράφοι;

Στην ιστορία του ελληνικού Τύπου υπάρχουν δύο μεγάλες απεργίες. Η πρώτη έγινε το 1975, από τους δημοσιογράφους, με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Πέρα από τη δικαίωση, προϊόν αυτής της απεργίας ήταν η «Ελευθεροτυπία». Η δεύτερη έγινε το 1980, από τους τεχνικούς, όταν οι εφημερίδες πέρασαν από τη λινοτυπία στη φωτοσύνθεση. Από αυτήν την απεργία προέκυψε η «Αυριανή».

Και οι δύο απεργίες είχαν σαφή στόχο και ξεκάθαρο διεκδικητικό πλαίσιο. Οι εργαζόμενοι στάθηκαν απέναντι στους εργοδότες τους απαιτώντας καλύτερες αμοιβές και βελτίωση της θέσης τους στο περιβάλλον της συγκεκριμένης αγοράς.