Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Σε χαμηλό τεσσάρων ετών το οικονομικό κλίμα...

Αισθητή μείωση εμφάνισε στο α’ τρίμηνο του 2016 το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, λόγω τόσο της προσφυγικής κρίσης, όσο και της οικονομικής αβεβαιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της GfK, οι οικονομικές προσδοκίες υποχώρησαν στις -50,6 μονάδες, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012.

Σημαντική πτώση εμφάνισε και ο δείκτης εισοδηματικών προσδοκιών, ο οποίο διολίσθησε στις -45,2 μονάδες - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Κάνουν ότι ξεχνούν τις δηλώσεις από την «κοιλιά του κήτους» ...

Διερωτάται κανείς αν κάθε φορά που λένε κάτι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θυμούνται τίποτε από το δικό τους παρελθόν.

Διότι, είτε έχουν πάθει αμνησία, είτε βασίζονται στην γνωστή γκεμπελική αρχή σύμφωνα με την οποία «ο λαός έχει κοντή μνήμη».

Πώς αλλιώς να εξηγήσει το γεγονός ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha και στη Γιάννα Παπαδάκου (14 Απριλίου), έψεξε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή, όπως είπε, «αυτό που είναι σημαντικό να πούμε είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε από την Αμερική να στείλει μήνυμα για τη χώρα, δηλώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε πολιτική αστάθεια. Ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία και ταυτοχρόνως –που είναι ακόμα σημαντικότερο- την πλήρη ταύτιση των απόψεών του με τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)».