Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Στις δύο βγαίνει η Πάολα...

Δεν βγαίνεις στις δύο τα ξημερώματα για να αφυπνίσεις τον ελληνικό λαό, αλλά για να τον ξενυχτίσεις. Και να πεις ότι μάθαμε και τίποτα από τη συζήτηση στη Βουλή; Εκατέρωθεν κουτσαβακισμοί και ούτε μία συνθετική πρόταση κατά της διαφθοράς...

Είναι τρεις και κάτι ψιλά και νομίζω ότι αν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ερχόταν να μου τα πει από κοντά, πάλι θα είχε καλύψει το σύνολο του τηλεοπτικού κοινού. Βουλή πρέπει να βλέπω μόνο εγώ, εκτός και αν είναι η κούραση που δεν μου επιτρέπει πια να κρίνω καθαρά. Ακούω, όμως, μια χαρά.

Δεν θα φύγουν!

Κάθε ημέρα που περνάει η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τους χειρότερους εφιάλτες της. Πνιγμένη στην λασπουριά της Ειδομένης, ταπεινωμένη από άθλιους κυβερνητικούς χειρισμούς σε όλα τα εθνικά μέτωπα. Παραδομένη σε ιδεοληπτικούς, σε ανιστόρητους, σε αιθεροβάμονες  που ονειρεύονται επενδύσεις από τους μετανάστες στις σκηνές. Αυτοί δεν φεύγουν! Δεν θα κάνουν εκλογές!

Ζούμε σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο απειλείται, εκτός των άλλων, και η ίδια η Δημοκρατία. Ένας υπουργός μπορεί να εκφέρει την γνώμη του σε δικαστικό λειτουργό για ποινική υπόθεση που ο τελευταίος χειρίζεται και να μην ανοίγει μύτη. Οι «υπηρεσίες» μπορούν να διοχετεύουν σε εκδοτικά συγκροτήματα παντός καιρού το προϊόν παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών της αντιπολίτευσης και να προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα του Ερντογάν.

Ίσως τελικά φταίμε εμείς που τους αντιμετωπίζουμε «στα σοβαρά»….

Εδώ ο υπουργός μας σκέφτεται την επόμενη ιδεάρα... 
Παρακολουθώντας και τα όσα τουλάχιστον γραφικά είπε την Κυριακή για τους προσφυγές –επενδυτές ο υφυπουργός Εξωτερικών , ο κ Μάρδας    αλλά και την μεγάλη συζήτηση που ξεκίνησε, προβληματίστηκα σοβαρά για το αν τελικά όλοι εμείς, δημοσιογράφοι, δημοσιολογούντες,πολιτικοί, κόμματα, διάφορές οργανώσεις κάθε είδους αλλά και χρηστές των social media,.κάνουμε καλά που αντιμετωπίζουμε τις δηλώσεις τέτοιου τύπου στα σοβαρά.
 Και όχι μόνον αυτό, αλλά προβαίνουμε , με βάση τέτοιου είδους δηλώσεις, σε μια σειρά εκτιμήσεων και αναλύσεων, στην αρχή για το τι ακριβώς θέλει να πει ο καθένας από τους υπουργούς, στην συνεχεία, αναζητούμε αν υπάρχει σχέδιο ή ποιος τον έβαλε να το πει και οδηγούμαστε στο ποια μπορεί να είναι τα αποτελέσματα αυτών των πιθανών ενεργειών.