Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Διαφωνούν, εκβιάζονται, αλλά υπογράφουν...

Οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις της ΕΕ για το μεταναστευτικό – προσφυγικό και καλούν τους «αλληλέγγυους» σε… αντίσταση σε περίπτωση που εφαρμοστεί.

Αλλά ο κ. Τσίπρας συμφωνεί μια χαρά, πανηγυρίζει που… νίκησε η Τουρκία επί του… Βίσεγκραντ (και της Αυστροουγγαρίας, βεβαίως βεβαίως) και θα εφαρμόσει ό,τι αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι στην αυριανή νέα Σύνοδο.

Βρήκε τον σύμβουλό της…

«Σάλος», λέει, προκλήθηκε από το διορισμό ενός εκδότη περιθωριακής (πρώην «αντιμνημονιακής») εφημερίδας στο γραφείο της υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, με αρμοδιότητα για την προπαγάνδα. Εγραψαν πολλές ιστοσελίδες, έβγαλε ανακοίνωση ένα κόμμα (Ποτάμι) και αυτό ήταν όλο.

Δεν μου κάνει καμιά εντύπωση η υπόθεση. Oταν ο Πάνος Καμμένος είναι μόνιμος υπουργός Αμυνας σε μια αριστερή (λέμε τώρα…) κυβέρνηση και ο αριστερός (ξαναλέμε τώρα…) Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον χαρακτηρίζει… κεντρώο (μπρρρ!), δεν θα διοριζόταν ένας χαμηλόβαθμος υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ σύμβουλος; Τι εντυπωσιάζει; Oτι είναι «εκδότης»; Σιγά τα ωά.

Ακροδεξιά...

Αν δεν διατηρούσα κάποια ψήγματα εμπιστοσύνης στην ορθολογική προϊστορία της Αριστεράς, θα πίστευα ότι το καθημερινό εχθρολόγιό της εξαντλείται σε δύο λέξεις: «Διαπλοκή» και «Ακροδεξιά».

Για τη μανία με τη διαπλοκή δεν έχω να πω πολλά - άλλοι επιστήμονες είναι αρμοδιότεροι εμού.

Για την Ακροδεξιά όμως αρχίζω να ανησυχώ.

Στην αρχή, ακροδεξιοί ήταν ο Αδωνις και ο Βορίδης.
Μετά επεκτάθηκαν «στη ΝΔ του Σαμαρά» - πράγμα που σημαίνει στο 28% των ψηφοφόρων...
Ύστερα ακολούθησαν «οι ακροδεξιοί κύκλοι της Ευρώπης» - το πιάσαμε το υπονοούμενο...
Στη συνέχεια Ακροδεξιά έγινε και «η ΝΔ του Μητσοτάκη» - επειδή ο Κυριάκος δεν βοηθάει τον Τσίπρα.

Μουζάλας η Καμμένος ;;; Ώρα για εκκαθαρίσεις στην κυβέρνηση...

Ο ... "γκαφατζής" κ. Μουζάλας.
Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος μιλώντας το βράδυ στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, αποκάλεσε τα Σκόπια… “Μακεδονία”. 
Λίγο αργότερα, έσπευσε να απολογηθεί. «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα», παραδέχθηκε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στον Αθήνα 9.84. «Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», πρόσθεσε. Το φραστικό λάθος του υπουργού έλαβε διαστάσεις κυβερνητικής κρίσης. Με ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είπε ότι δεν αρκεί η συγγνώμη του κ. Μουζάλα, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός πρέπει να παραιτηθεί.