Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Επιτέλους ο γενόσημος πάει για αναγνώριση !!! Σοσιαλδημοκράτες και Τσίπρας συνομιλούν στο Παρίσι...

Συνάντηση εργασίας, υπό τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, έχουν στο Παρίσι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες, αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο νέος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Γιόζεφ Μούσκατ, ο υπουργός Εσωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος της Ολλανδίας Ντέρικ Σάμσον.

Έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετέχουν ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.
Φιλοδοξία του Γάλλου προέδρου είναι να «επαναπροσδιορίσει το σχέδιο για μια Ευρώπη, που έχει βυθιστεί σε μια ανησυχητική κατάσταση από τα τρέχοντα προβλήματα, όπως η προσφυγική κρίση, η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ …γηράσκει, μηδέν διδασκόμενος...

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό επί ζωής δυστυχών ανθρώπων: Η Βουλγαρία που μας έστειλε μετανάστες μετά την  πτώση του κομμουνισμού, κλείνει τα σύνορα για τους πρόσφυγες. Αναπτύσσει κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα στρατιωτικές δυνάμεις και συνοριοφυλακή  που κάνουν ασκήσεις για να αποκρούσουν τον εχθρό του, τους δυστυχισμένους με τη φρικώδη ζωή.
Ακόμη πιο τραγική η συμπεριφορά της Αλβανίας - αυτή κι αν έστειλε παντού μετανάστες. Κλείνει  και αυτή τα σύνορα, με τη βοήθεια ιταλών καραμπινιέρων, για να προστατευθεί από τους παρείσακτους, που ζητάνε ένα χώρο στην Ευρώπη να απαγκιάσουν τη δυστυχία τους. Και επειδή των προσφύγων τα «φουσάτα» είναι τόσο …επίφοβα και επιθετικά, δέχεται την συνδρομή ιταλών καραμπινιέρων, του «φίλου» Ρέντσι, μπας και ξεφύγουν οι πρόσφυγες και ακολουθήσουν το υδάτινο μονοπάτι των αλβανών παράτυπων μεταναστών στα χρόνια του 90, την Αδριατική.