Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Συναίνεση ναί , αλλά...

Να μην κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας!

Το προσφυγικό απαιτεί εθνική συναίνεση και σε αυτό δεν υπάρχουν άνθρωποι να διαφωνήσουν. Αλλά συναίνεση πάνω σε τι; Στις ιδεοληψίες της κυρίας Τασίας που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα; Συναίνεση σε ένα τυφλό αντιευρωπαϊκό ρεύμα, στο οποίο προσδοκά να βρει καταφύγιο η κυβέρνηση; Οι εφικτές λύσεις είναι γνωστές. Σε αυτές, ναι! Συναίνεση!

Θα είναι λάθος εκ μέρους της κυβέρνησης να προσπαθήσει σήμερα να διοχετεύσει τις ευθύνες σε όλο το πολιτικό φάσμα και να εντάξει για άλλη μία φορά το προσφυγικό στην ατζέντα των μικροπολιτικών επιδιώξεών της. Και θα είναι λάθος από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας να επαναληφθεί αυτό που συνέβη στη συζήτηση με το ασφαλιστικό. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και απαιτείται σοβαρότητα και ειλικρίνεια.

Η επιστροφή των Γερμανοτσολιάδων...

«Από τη μία η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, από την άλλη η Ν.Δ. ως… κόμμα του Βίζεγκραντ», τουίταρε την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς.

Δύο δηλαδή ημέρες πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακούσαμε από τα πλέον επίσημα χείλη να επιστρέφει η συζήτηση περί Γερμανοτσολιάδων.

Με τη διαφορά ότι τώρα… οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!

Και μας φταίνε οι Γερμανοτσολιάδες.

Επανήλθε ο Σόιμπλε: Είχα ευχηθεί στον Τσίπρα "καλύτερα να μην κερδίσει τις εκλογές," ...

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν έχει ολοκληρωθεί, επειδή η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ζήτησε να μην θεωρεί η Αθήνα ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την προσφυγική κρίση προκειμένου να μην εφαρμόσει τους όρους της συμφωνίας.
Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι αν η Γερμανία έκλεινε τα σύνορά της, η Ελλάδα εντός 48 ωρών θα ήταν ένα αποτυχημένο κράτος, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή, η Γερμανία είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που την στηρίζει. 

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του London School of Economics, στο Λονδίνο , ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως «η αξιολόγηση, όπως κατάλαβα κατά την τελευταία συνάντηση του Eurogroup και θα καταλάβω και στην επόμενη συνάντηση την Δευτέρα, δεν έχει ολοκληρωθεί επειδή ως τώρα η Ελλάδα δεν έχει επιτύχει ό,τι έχει συμφωνηθεί για αυτή την αξιολόγηση. Δεν είναι θέμα των Θεσμών, είναι μόνο της Ελλάδας να ανταποκριθεί σε ό,τι έχει συμφωνηθεί. Είναι όμως θέμα των Θεσμών να βρουν μια λύση».

Προθεσμία έως τις 12 Μαΐου στην Ελλάδα για να καταγράψει τους μετανάστες...

Προθεσμία έως τις 12 Μαΐου θα δώσει η Ευρώπη στην Ελλάδα προκειμένουν να καταγράψει όλους τους μετανάστες μεθοδικά, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν μεγαλύτεροι συνοριακοί έλεγχοι.

«Η Ελλάδα θα έχει (προθεσμία) έως τον Μάιο για να προστατέψει τα εξωτερικά της σύνορα. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση στις 12 Μαΐου . Εάν δεν δούμε πρόοδο έως τότε, δεν θα διστάσουμε να δημιουργήσουμε κανόνες ώστε να μπορέσουν να επεκταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στην Ευρώπη», ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο στόχος ήταν να αρθούν οι συνοριακοί έλεγχοι που είχαν τεθεί λόγω της μεταναστευτικής κρίσης στο εσωτερικό της ελεύθερης ζώνης Σένγκεν, έως τον Νοέμβριο.