Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Δεν θέλει μετανάστες και Hot Spots ο ΚΚΕς δήμαρχος...

«Είμαστε αντίθετοι με τα hot spots, που δημιουργούν μόνο συνθήκες εγκλωβισμού», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή δημοσιεύματα περί πιθανής δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Πάντως, όπως τόνισε στην συνέχεια ο δήμαρχος, «αν έλθουν μετανάστες στην περιοχή μας, θα καλέσουμε το λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να τους στηρίξει με ότι χρειάζονται, ρούχα, τρόφιμα, για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους».

Ο Τσίπρας αρνήθηκε την βοήθεια της Γερμανίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής!

Σε άλλη μια προσπάθεια προπαγανδιστικής επινόησης εξωτερικού εχθρού και αποπροσανατολισμού από το χάος που έχουν προκαλέσει στη χώρα, η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικώς επιδίδονται σε ένα όργιο παραπληροφόρησης σχετικά με την λεγόμενη «Λίστα Μπόργιανς» και την υποτιθέμενη εμπλοκή της κυβέρνησης Σαμαρά στην δήθεν απόκρυψη και δήθεν μη αξιοποίησή της.

Μπερδεύουν ημερομηνίες, ώρες και κυβερνήσεις, παραποιούν επιστολές και δηλώσεις, λένε απροκάλυπτα ψέματα, με τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος δεν μπορεί να γνωρίζει όλα τα στοιχεία, ούτε έχει χρόνο να εντρυφήσει σ’ αυτά και οπωσδήποτε πιστεύει πάντα περισσότερο σε ένα μεγάλο ψέμα από ότι σε ένα μικρό ψέμα.

Η αλήθεια είναι πως:

Αχ βρε Κεμάλ, τι μας κάνεις...

Ο​​ι σκηνές από τα Διαβατά και τα Τέμπη είναι η γενική δοκιμή της δεύτερης πράξης του δράματος. Κι αν το σκηνικό της πρώτης πράξης είναι τα νησιά του Αιγαίου, το σκηνικό της δεύτερης μεταφέρεται σε ολόκληρη την χώρα. Εκεί που εγκλωβίζονται πληθυσμοί ολόκληροι οι οποίοι όχι μόνον δεν έχουν σχέση με την ελληνική κοινωνία, αλλά και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση. Παρακολουθούσα προχθές τις σκηνές από την αποβίβαση των μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά. Ταλαιπωρημένοι, εξαθλιωμένοι, αλλά καθόλου φοβισμένοι και χωρίς κανένα αίσθημα ευγνωμοσύνης απέναντι στους οικοδεσπότες τους. Απαιτούσαν νερό και τροφή και φώναζαν γιατί δεν το είχαν αμέσως. Φοβισμένοι, και μάλλον ενοχικοί, όσοι τους υποδέχονταν. Προς Θεού μην κατηγορηθεί λιμενικός ότι δεν μίλησε στον πληθυντικό σε μετανάστη.

Όλο το δημοσιονομικό βάρος στο 5% των φορολογουμένων !!!

Όποιος δηλώνει πάνω από 30.000 ευρώ… καίγεται. Και αυτό διότι θα κληθεί να σηκώσει στους ώμους ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα πρόσθετα μέτρα που θα επιβληθούν για να κλείσει η 1η αξιολόγηση.

Το χτύπημα θα είναι διπλό, τουλάχιστον για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και για τους συνταξιούχους ενώ τα… σπασμένα θα πληρώσουν και αρκετές δεκάδες χιλιάδες μισθωτών που έχουν την …ατυχία να δηλώνουν καθαρές αποδοχές άνω των 1800-2000 ευρώ τον μήνα.

Τι θα πρέπει να περιμένουν όσοι ανήκουν στην κατηγορία 30 (χιλιάδες) συν;

«Δεν πληρώνω» ...


Τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνεται όλο και περισσότερο το κύμα εκείνων των συμπολιτών μας που επιλέγουν να μην εκπληρώσουν τις άμεσες υποχρεώσεις τους προς τράπεζες, ΔΕΚΟ και δημόσιο, μέχρι «να δουν τι θα γίνει». Ένα Κίνημα «δεν πληρώνω» αναπτύσσεται… παράλληλα, όπως συνέβη και το καλοκαίρι με το  δημοψήφισμα.

Πρόκειται για έναν αδιάψευστο δείκτη που δείχνει τον βαθμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση και στις πολιτικές εξελίξεις. Κι αυτός ο δείκτης βρίσκεται αυτή την στιγμή σε καθοδική τροχιά και με την «μύτη» να κοιτάζει προς τα κάτω. Το θέμα είναι να μην αποκτήσει αυτή η τάση μόνιμα χαρακτηριστικά, να μην αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και πλήξει έτσι περισσότερο την ήδη βαριά πληγωμένη από την κρίση Οικονομία.