Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Έγγραφο - φωτιά: Σύμβουλος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου έδωσε τη διαταγή για να... ανοίξουν τα σύνορα !!!

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της διαταγής «απελευθέρωσης» των παράνομων μεταναστών που προκάλεσε πολιτική θύελλα και ανάγκασε τον υπουργό Γ. Πανούση να δώσει συνέντευξη τύπου και να πει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε κι ότι πρόκειται για προβοκάτσια.

Στη δημοσιότητα έρχεται νέο έγγραφο της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στο οποίο αναφέρεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου και μετά από συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου Μετανάστευσης, του Αρχηγείου και της Υπηρεσίας Ασύλου με σκοπό την εξειδίκευση όσων είχαν εξαγγελθεί την προηγούμενη ημέρα από τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τη διαχείριση των κρατούμενων αλλοδαπών, εστάλη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετική διαταγή.

Φάιμαν: Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δρα σαν γραφείο ταξιδίων...

Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δρα σαν γραφείο ταξιδίων και να στέλνει αλλού όλους τους πρόσφυγες σχολιάζει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοδιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν αναφέροντας ότι δεν κατανοεί πλέον την πολιτική των Ελλήνων.

«Η Ελλάδα υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 11.000 πρόσφυγες, ενώ εμείς 90.000. Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί» δήλωσε σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο της αυστριακής εφημερίδας Έστεραϊχ ο Φάιμαν, σημειώνοντας πως η χώρα του θα παραμείνει συνεπής στη γραμμή της και θα διατηρήσει στους 37.500 τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που έχει αποφασιστεί ως ανώτερο όριο (ή «τιμή αναφοράς») για εφέτος.

«Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε όλους τους πρόσφυγες και αυτό, ως επικεφαλής της κυβέρνησης, θα το πρεσβεύω με κάθε συνέπεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο καγκελάριος επαναλαμβάνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να υποδεχθεί πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, εάν εφαρμοζόταν αναλογικά σε όλες τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ η αυστριακή ποσόστωση.

Ο ηγέτης, ο εκδότης και... η γάτα των Ιμαλαΐων !

Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική... «κατάληψη» της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του.

- «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».

- «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».

- «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ...».

- «Τι του δώσατε;».