Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ολόκληρη η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «ΒΗΜΑGAZINO» ...

Κύριε Μητσοτάκη, όταν ο Θεμιστοκλής ως παιδί είπε στον πατέρα του ότι ήθελε να γίνει πολιτικός τότε αυτός, για να τον αποτρέψει, τον πήγε στον Πειραιά, του έδειξε τα παροπλισμένα πλοία και του είπε ότι έτσι φέρεται ο λαός στους πολιτικούς. Εσάς ο δικός σας πατέρας, ο οποίος δεν απέφυγε αυτό το ρίσκο και παραμένει ένας ιστορικός πολιτικός ηγέτης, μάλλον δεν σας είπε κάτι τέτοιο. Δεν πιστεύετε όμως πως ακριβώς έτσι φέρεται κάθε λαός στους πολιτικούς ηγέτες, δηλαδή όπως στα παροπλισμένα πλοία, και άρα έτσι θα φερθεί και σε σας;

Καταρχάς θέλω να πω ότι ο πατέρας μου ούτε με απέτρεψε, ούτε με ενθάρρυνε να ασχοληθώ με την πολιτική. Μου έλεγε πάντα να κάνω αυτό που θα με έκανε ευτυχισμένο. Η μητέρα μου ήταν αυτή που με τον τρόπο της με απέτρεπε.

Γιατί;

Ίσως γιατί γνώριζε ότι η πολιτική είναι μια πολύ σκληρή δοκιμασία και κρύβει πολύ περισσότερες λύπες και πολύ λιγότερες χαρές. Πάντως, όταν θα έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου στην πολιτική, όποτε κι αν αυτό συμβεί, φιλοδοξώ να έχω κατακτήσει την εσωτερική βεβαιότητα και ικανοποίηση ότι προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό.

Ελλάς, Ελλήνων, Τσιπριστών...

Το ότι η δεξιά στην Ελλάδα, ιδιαίτερα πριν τη μεταπολίτευση, δεν είχε την καλύτερη δυνατή σχέση με τη δημοκρατία ήταν μάλλον γνωστό. Αυτό που έμενε να φανεί ήταν η ακόμα χειρότερη σχέση με τη δημοκρατία που έχει η αριστερά. Μια κακή σχέση, μάλλον αναμενόμενη, αν σκεφτούμε πως τα πολιτικά είδωλα των στελεχών της είναι, στην πλειοψηφία τους, είτε δικτάτορες είτε πρωτοπαλίκαρα δικτατόρων. Ναι, γνωρίζω πως οι ίδιοι τους θεωρούν «επαναστάτες» αλλά δεν μου διαφεύγει το ότι και οι οπαδοί της συμμορίας του Γιώργη του Παπαδόπουλου τον ίδιο όρο χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν.

"Δεν υποσχεθήκαμε αυτά που κάνουμε, αλλά…."

 « H εξουσία είναι γλυκιά» (ιδιως αν φοβασαι οτι δεν θα την ξαναέχεις)
  "Δεν υποσχεθήκαμε αυτά που κάνουμε, αλλά…."
 Αυτό είναι το «μότο» το τελευταίο διάστημα αρκετών υπουργών, άλλων κυβερνητικών παραγόντων αλλά και βουλευτών και στελεχών του Σύριζα, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με πολίτες ή μέσα ενημέρωσης που τους υπενθυμίζουν τις ατέλειωτες υποσχέσεις του.

  Στο αλλά, κάθε ένας από τους «απολογούμενους» στους πολίτες που όπως και οι ίδιοι πια παραδέχονται «κορόιδεψαν» ( για να μην πω είπαν ψέματα) προσθέτει και την δική του δικαιολογία.

 Ο ένας λέει , πως αν δεν «τάξεις» στους πολίτες δεν σε ψηφίζουν.
 Ο άλλος  υποστηρίζει πως «και οι προηγούμενοι το ίδιο έκαναν», όποτε κατά την περίεργη δική του λογική , η κυβέρνηση ..απαλλάσσεται των ευθυνών της..

 Ο τρίτος πως άλλα ήθελαν να κάνουν αλλά τους υποχρέωσαν ( προφανώς οι... κακοί ξένοι-που μας δίνουν τα λεφτά βέβαια...) να κάνουν διαφορετικά

Ο επόμενος , ότι πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε όσα υποσχόμαστε αλλά κάναμε λάθος εκτίμηση.
 Και οι δικαιολογίες δεν σταματούν πουθενά…