Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Παραπλανήσαντες και παραπλανηθέντες...

Ένα ένα τα κυβερνητικά στελέχη, άλλοτε ευθέως και άλλοτε ντροπαλά αρχίζουν να παραδέχονται αυτό που είναι κοινή πεποίθηση πλέον: ότι τα κόμματά τους, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και οι αρχηγοί τους, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, υποσχέθηκαν προεκλογικά ανέφικτα πράγματα και, δια των υποσχέσεων, παραπλάνησαν συνειδητά τους πολίτες και τους  απέσπασαν την ψήφο τους.

Πρόκειται για μια θαρραλέα μεν παραδοχή πολιτικής ενοχής (τους), αλλά δεν τους εξαγνίζει. Είναι πολύ αργά γι’ αυτό. Οι ψηφοφόροι δεν αποδέχονται καμιά δικαιολογία (τους), όπως φαίνεται από τους -επί του παρόντος λεκτικούς- τραμπουκισμούς, αλλά και τις ευθείες απειλές εναντίον κυβερνητικών βουλευτών. Θεωρούν ότι η παραπλάνηση είναι διαρκής και συνειδητή. Δεν αποδέχονται, δηλαδή, αυτό που προσπαθούν να περάσουν οι κυβερνώντες ότι, μετά το καλοκαίρι και πριν από τις δεύτερες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, είχαν καταστήσει σαφή την αλλαγή της πολιτικής τους, λόγω της αποδοχής του τρίτου Μνημονίου.

Επίδομα ανθυγιεινών διακοπών!

Πόσο επικίνδυνη και ανθυγιεινή μπορεί να είναι η άδεια ενός δημοσίου υπαλλήλου; Σε αυτό το βαθιά φιλοσοφικό ερώτημα καλείται να απαντήσει η Βουλή, αφού με τροπολογία δύο βουλευτών (φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ, ποιων άλλων;) προτείνεται να δίδεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κατά την περίοδο της άδειας των δημοσίων υπαλλήλων. Μάλλον επειδή στην παραλία ελλοχεύουν τσούχτρες.

Οι βουλευτές Νίκος Ηγουμενίδης και Ανδρέας Μιχαηλίδης ζητούν να τροποποιηθεί η παράγραφος 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011, διότι σε αντίθεση με την παράγραφο 2 του ίδιου νόμου (που δίνει τα επιδόματα απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών και κατά τη διάρκεια της άδειας) οι δημόσιοι υπάλληλοι... αδικούνται! Είναι μνημείο η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας: