Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ο Αδωνις, ο Λάκης, ο ALPHA και η δημοκρατία...

 Σε όλα τα πράγματα είναι αναγκαίο ένα μέτρο. Πόσο μάλλον  στην πολιτική και στις αντιδράσεις των συμμετασχόντων σε αυτή την διαδικασία .
 Αφορμή για την επισήμανση μου έδωσε η κίνηση του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, του κ Αδ. Γεωργιάδη, να υπογράψει πρώτος σε καμπάνια  με αίτημα να σταματήσει η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου. Να μαζευτούν δηλαδή υπογραφές που να ζητούν (πιέσουν) τον ALPHA να σταματήσει τις εκπομπές του κωμικού.
 Ομολογώ ήτοι ποτέ δεν μου άρεσαν , δεν ήταν του γούστου μου , δεν μου προκαλούσαν γέλιο τα περισσότερα από τα "αστεία" του Λ Λαζόπουλου , σε παρόμοιες εκπομπές που έκανε και σε άλλα κανάλια.  Η ειρωνεία   κατά  πάντων, η χυδαιολογία και μάλιστα συνήθως κακόγουστη, αλλά και το στυλ «τα ξέρω όλα και έχω δίκιο», πραγματικά δεν είναι κάτι που συμβαδίζει με την δική μου λογική για τον πολιτισμό, την σάτιρα , το χιούμορ.

Η εθνική καταστροφή είναι δίδυμη αδελφή της οικονομικής καταστροφής...

Η Ιστορία μας δείχνει πως οι οικονομικές καταστροφές δεν μένουν ποτέ μόνες.

Γιατί μια οικονομική καταστροφή έχει πάντα δίδυμη αδελφή την (τρισχειρότερη) εθνική καταστροφή.

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή όσα συμβαίνουν στα βόρεια σύνορά μας, η λέξη «Ματσεντόνια» (όταν αναφέρονται στην ΠΓΔΜ) πάει σύννεφο.

Το ακούμε ξεκάθαρα από τους τηλεοπτικούς δέκτες (το λέει και το ξαναλέει η κ. Μέρκελ, το ίδιο και διάφοροι άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι) και δεν κουνιέται ρουθούνι.

Γιατί θα καταπέσει στο ΣτΕ ο νόμος Παππά ;;;

Με μαεστρικό τρόπο επιχείρησε η κυβέρνηση  να κρύψει την απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας που προσδιορίζει επακριβώς τα συνταγματικά όρια σχετικά με τη διανομή των τηλεοπτικών αδειών.
Πρόκειται για την απόφαση 1901/2014 που αφορούσε την αντικατάσταση της ΕΡΤ από τη ΝΕΡΙΤ και η οποία ορίζει με σαφήνεια (παρ.16) ότι:  «Η χορήγηση των αδειών, ο έλεγχος της  εξυπηρέτησης των ανωτέρω σκοπών δημοσίου συμφέροντος και η επιβολή κυρώσεων ανατίθεται σε ανεξάρτητη αρχή, το ‘Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης’».
Μέχρι σήμερα, το επιχείρημα περί «συνταγματικότητας» της τροπολογίας που κυριαρχούσε στον δημόσιο λόγο, ήταν εκείνο που ανέπτυσσε ο κ. Νίκος Παππάς και ο οποίος «ερμηνεύοντας» το Σύνταγμα, ισχυριζόταν ότι η διανομή των τηλεοπτικών αδειών ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους.

Διαχωρισμός – Επαναπροώθηση – Εγκλεισμός ...

Άραγε τρελάθηκαν όλοι στην Ευρώπη και για μια ακόμη φορά επιθυμούν και επιδιώκουν το κακό της Ελλάδας; Στην οικονομική πλευρά της ιδιομορφίας μας, οι Ευρωπαίοι αρνούνται ότι έχουμε το δικαίωμα να διατηρούμε το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ και παράλληλα να δημιουργούμε ελλείμματα, ενώ θα επιβιώνουμε χάρη σε νέα δάνεια, που θα μας παρέχουν οι δανειστές μας εσαεί και χωρίς κανένα όρο ή προϋπόθεση. Γιατί αυτό δε σημαίνει η άρνηση ή η ανικανότητά μας να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις, που θα κάνουν πάγιο χαρακτηριστικό την αποδέσμευση ενός πρωτογενούς πλεονάσματος στον ελληνικό προϋπολογισμό; Αυτό δε σημαίνει, επίσης, η άρνησή μας ή η ανικανότητά μας να προχωρήσουμε τάχιστα σε ιδιωτικοποιήσεις, που θα σημάνουν το τέλος της εποχής τους «κράτους μπακάλη» και θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για επενδύσεις, ανάπτυξη και νέες απασχολήσεις;