Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Έτσι βρεθήκαμε στη δίνη του νέου Ψυχρού Πολέμου...

Η κυβέρνηση, με αιχμή του δόρατος τον κ. Καμμένο, προσπαθεί και στην περίπτωση της ανάμιξης του ΝΑΤΟ να εμφανίσει τη συμφωνία ως δική της επιτυχία. Ότι δηλαδή βρήκε το κλειδί για να λύσει το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η σημερινή απόφαση κλείνει ένα κεφάλαιο το οποίο πλήρωσε η Ελλάδα πάρα πολύ ακριβά. Κλείνει το κεφάλαιο της παράνομης μετανάστευσης», δήλωσε ο κ. Καμμένος από τις Βρυξέλλες, στις 11 Φεβρουαρίου. Ήταν η ημέρα που συμφωνήθηκε η αποστολή νατοϊκών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο.

Μόλις τρεις μέρες νωρίτερα, στις 8 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία Μέρκελ και Νταβούτογλου συναντήθηκαν και συμφώνησαν για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στον ορίζοντα στην Ελλάδα.

Το Liberal.gr καταρρίπτει το αφήγημα του Παππά...

Το Liberal φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα  δύο ακόμη επίσημα έγγραφα από τα γραφεία Τύπου πρεσβειών μας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τα έγγραφα αυτά  καταρρίπτουν απολύτως την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για το πλήθος των αδειών καθώς και για το καθεστώς αδειοδότησης  των τηλεοπτικών σταθμών στην Ε.Ε.

Μόλις το Σάββατο το βράδυ η κυβέρνηση, απαντώντας στις αποκαλύψεις του Liberal, επανέλαβε τις γνωστές της θέσεις, ότι δηλαδή στην Ευρώπη το πλήθος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ψηφιακής εκπομπής, εθνικής εμβέλειας, κυμαίνεται από 2-6.

Το ίδιο, είχε άλλωστε υποστηρίξει και στην Βουλή, για να τεκμηριώσει τη θέση της ότι οι άδειες που τελικά θα πρέπει να παραχωρηθούν θα πρέπει να είναι μόλις τέσσερις. Ενσωμάτωσε μάλιστα στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατέθεσε, σχετικό πίνακα που τεκμηρίωνε τις απόψεις της αυτές.

Τι σημαίνει ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: Οκτώ δεδομένα με ειδική σημασία...

Τι συνεπάγεται το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει δράση στο Αιγαίο; Οι κρίσιμες παράμετροι που πρέπει να έχουμε υπόψη είναι οι εξής:

1. Το ΝΑΤΟ θα συλλέγει πληροφορίες για την περιοχή. Θα αναλάβει την αναγνώριση, παρακολούθηση και επιτήρηση του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου. Την επιχείρηση θα διεξάγει η δεύτερη Μόνιμη Θαλάσσια Δύναμη (Standing Maritime Group 2) του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Στην πράξη, νατοϊκά πλοία θα παρακολουθούν τις τουρκικές ακτές, θα εντοπίζουν πλοιάρια με πρόσφυγες/μετανάστες και θα μεταφέρουν τις πληροφορίες στο λιμενικό και στον FRONTEX. Τα νατοϊκά πλοία δεν θα εμπλέκονται στη διαχείριση των επεισοδίων. Θα παρεμβαίνουν μόνον σε ακραίες περιπτώσεις, δηλαδή όταν θα υπάρχουν επιχειρήσεις έρευνας και διασώσεως ναυαγών.

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου...

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.