Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ο νόμος της νύχτας ...

Το ΠΣΚ που μας πέρασε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη δέχτηκαν δύο επιθέσεις με μολότοφ μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Φυσικά, δε μιλάμε για μεμονωμένα γεγονότα καθώς τον τελευταίο μήνες έχουν συμβεί δεκάδες ανάλογα περιστατικά. Όσο και αν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στα Εξάρχεια ο αριθμός των επιθέσεων είναι εξωφρενικός, αδικαιολόγητος σε βάρος ενός κόμματος της αντιπολίτευσης το οποίο εδώ και καιρό έχει περιοριστεί σε μονοψήφια ποσοστά. Τη στιγμή μάλιστα που ο –δήθεν αριστερός– ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπουλήσει τα πάντα, εφαρμόζοντας αμιγώς νεοφιλελεύθερες πολιτικές τις οποίες συχνά επιβάλλει με σκληρή κρατική καταστολή.

Η ψεκασμένη δεξιά!

Στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης οι άνθρωποι έλεγαν ότι ο κομμουνισμός κάποια στιγμή θα έπεφτε, αλλά το τελευταίο κάστρο του θα ήταν στην Ελλάδα. Αυτό που δεν είχαν προβλέψει ήταν ότι ο τελευταίος σύμμαχος των κομμουνιστών θα ήταν ένας πολύ (μα πάρα πολύ) δεξιός πολιτικός, ο Πάνος ο Καμένος.

Ο Πάνος ο Καμένος δεν είναι ένα σύμπτωμα των ημερών. Δεν γεννήθηκε στις πλατείες των αγανακτισμένων κι, όπως σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η μεγαλοπρεπής στα απομνημονεύματά της, η συνεργασία του με τον Αλέξη τον Τσίπρα έμοιαζε προσυμφωνημένη.

Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκφράζει ένα πραγματικό κοινωνικό ρεύμα, εκείνο που οι παλαιότεροι κομμουνιστές θα ονόμαζαν ως παραπλανημένο τμήμα του προλεταριάτου. Δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο και δεν πρόκειται ως ρεύμα να χαθεί, ακόμη κι αν μία εκλογική αποτυχία εξαφανίσει του Ανεξάρτητους Έλληνες. Επειδή ακριβώς δεν πρόκειται για ένα κατασκεύασμα των καιρών, θα βρει τρόπο να εκφραστεί. Ίσως όχι με τον Πάνο τον Καμένο, αλλά θα βρει τρόπο. Άλλωστε, ο Πάνος ο Καμένος δεν είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης αυτού του χώρου. Είναι ένας, όχι ο Ένας. Ή αλλιώς, το μοναστήρι να είναι καλά κι από καλογέρους…