Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Μερικά (ακόμη) κρυμμένα ψέματα...

Μέσα σε ένα γενικό αλαλούμ, η Βουλή καλείται αυτή την εβδομάδα να συζητήσει το δήθεν «παράλληλο πρόγραμμα» που η κυβέρνηση είχε καταθέσει εν χορδαίς και οργάνοις πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και είχε αναστείλει τη συζήτησή του υπό την πίεση της τρόικας, δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (μία χριστουγεννιάτικη και μία πρωτοχρονιάτικη) που περιελάμβανε κάποιες από τις διατάξεις του «παράλληλου προγράμματος» και ένα καινούργιο «παράλληλο πρόγραμμα», το οποίο, όμως, προσπαθεί να εμφανίσει ως το… παλιό!

Κάπου εκεί μέσα στο χάος, χάθηκε και ο περίφημος νόμος για την ανθρωπιστική κρίση του περασμένου Μαρτίου – αν και με παραπλανητικές διατυπώσεις επιχειρείται να εμφανιστεί ότι οι πρόνοιές του συνεχίζονται και το 2016.

Οικονομία και Προσφυγικό, διπλός εφιάλτης...

Η έλλειψη σχεδίου, η προχειρότητα, τα ακατάσχετα ψεύδη και η διγλωσσία, μαζί με τον διχαστικό λόγο και τις φασιστικές διολισθήσεις της κυβέρνησης, που αντιμετωπίζονται από την κοινωνία με σχεδόν γενική εξέγερση, έχουν οδηγήσει και πάλι την οικονομία στα όρια της κατάρρευσης. Η αυξανόμενη δυσπιστία του κουαρτέτου των δανειστών και η σκλήρυνση της στάσης του αντιμετωπίζονται από τον κ. Τσίπρα με τη γνώριμη τακτική των απειλών και εκβιασμών που εμπεριέχουν και προσφυγή για τέταρτη φορά σε εκλογές, ενώ ταυτόχρονα η λαίλαπα του Προσφυγικού τείνει να εξελιχθεί σε απειλή εθνικής καταστροφής. Και μάλιστα με βαρύτατες ευθύνες της ακόμη πιο σαστισμένης και από την Ελλάδα Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στους φορολογούμενους τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής...

Με μια σκανδαλώδη τροπολογία (που είχε εισαχθεί στις δύο κυρώσεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες αναρτήθηκαν σε ΦΕΚ την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών) η οποία έρχεται προς ψήφιση αύριο το μεσημέρι, η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει τα χρέη του Μεγάλου Μουσικής στους έλληνες φορολογούμενους.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το ελληνικό δημόσιο: