Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Το κατάφεραν οι ανίκανοι : Σειρά συστάσεων της Κομισιόν για το προσφυγικό...

Σειρά συστάσεων απευθύνει η Κομισιόν στην Ελλάδα για τη βελτίωση στο ζήτημα διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων μετά και την έγκριση από το Σώμα των Επιτρόπων της έκθεσης αξιολόγησης Σένγκεν. 

Οι προτάσεις της Επιτροπής πρέπει να εγκριθούν από επιτροπή των κρατών - μελών με ειδική πλειοψηφία. Το αξιολογούμενο κράτος μέλος έχει στη συνέχεια προθεσμία τριών μηνών για να ολοκληρώσει τις διορθωτικές δράσεις.

Άλλη μια «επιτυχία» στα λόγια από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Ηχούν ακόμη στα αυτιά όλων μας οι θριαμβολογίες περί της αποδοχής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενός ρόλου «δημοκρατικού» ελέγχου επί της τρόικας (κουαρτέτου επί ΣΥΡΙΖΑ που θα τους έδιωχνε και θα έσχιζε τα μνημόνια μέρα μεσημέρι).

Φυσικά, τίποτε από αυτά δεν συνέβη.

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες και μίλησε ενώπιον της νεοσυσταθείσας Ομάδας Εργασίας που ανέλαβε την παρακολούθηση των προγραμμάτων προσαρμογής, υπογράμμισε και πάλι ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη διαπραγμάτευση, εξαίροντας παράλληλα τον ρόλο που μπορεί να παίξει το ευρωκοινοβούλιο.

Υποστήριξε επίσης ότι με τον τρόπο αυτό… ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας!

Παράλληλα, παραπονέθηκε πως «κάποιοι από τους εταίρους δεν επιτρέπουν στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει η ίδια τα μέτρα με τα οποία θα υλοποιήσει τη δέσμευσή της για μείωση κατά 1% του ΑΕΠ των δημόσιων δαπανών για το ασφαλιστικό, ήτοι εκτός από περικοπές να προχωρήσει και σε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, την οποία έχουν ήδη αποδεχτεί οι εργοδότες».

Δικαιοσύνη στη χώρα υπάρχει; Ή έπαθε «ΣΥΡΙΖΑ»;

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα εξής απίστευτα πράγματα: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι σχεδίαζε με τον πρωθυπουργό της χώρας την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, μέσω του περίφημου «σχεδίου Χ». Ομολόγησε επίσης ότι μια κλειστή ομάδα εργαζόταν, παρά τον όρκο που είχε δώσει στο Σύνταγμα της χώρας, για την αλλαγή του νομίσματος, πηγαινοερχόμενη μυστικά σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, για να εξασφαλίσει καύσιμα, κρέας και φάρμακα!

Από μόνη της αυτή η ομολογία εμπεριέχει την παραδοχή διάπραξης (τουλάχιστον) 4 κακουργημάτων, που μπορεί να οδηγήσουν έως και σε ισόβια κάθειρξη!

Η παγίδα μπροστά στον κ. Μητσοτάκη...

Ένα χρόνο μετά την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ το πιο χρήσιμο ερώτημα για τον νέο αρχηγό της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι αν αυτή η εκλογική επιτυχία οφείλεται στον Τσίπρα ή στους πολιτικούς του αντιπάλους του κ. Τσίπρα. Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα θα κρίνει τις πιθανότητες στο μέλλον η ΝΔ να επιτύχει κυβερνητικά υπό τον κ. Μητσοτάκη.

Αν υπάρχει τώρα η πιθανότητα να απαλλαγούμε από κάποιες αριστερές ιδεοληψίες που κυριάρχησαν την μεταπολιτευτική περίοδο μιας και κυβερνά μια χωρίς ενδοιασμούς αριστερή σέχτα, άλλο τόσο υπάρχει, η ακόμα πιο πιθανή περίπτωση, η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργήσει ως συγχωροχάρτι μιας αποτυχημένης πολιτικής τάξης. Ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη και σύμπτωμα μιας πολιτικής, οικονομικής και δημοσιογραφικής ελίτ που έχει αποτύχει. Ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης το εισιτήριο επιστροφής όλων αυτών που δημιούργησαν τις συνθήκες που επέτρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ να αρπάξει την εξουσία.