Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Η Τέχνη ως φερετζές της πολιτικής...

Tι είναι Τέχνη; Δεν υπάρχει απάντηση, μολονότι θα μπορούσα να σου μιλάω με τις ώρες για το τι είναι Τέχνη. Αλλά θα σου έλεγα τη δική μου οπτική. Που, μάλλον, δεν θα είχε καμία σχέση με την οπτική του ζωγράφου που έβαψε ένα τελάρο μισό κίτρινο μισό μπλε, αλλά ούτε και του φιλότεχνου που πλήρωσε προχθές 45 εκατομμύρια δολλάρια για να το αγοράσει. Τέχνη λοιπόν είναι αυτό για το οποίο τουλάχιστον δύο άνθρωποι συμφωνούν ότι είναι Τέχνη. Μπορεί ο ορισμός να είναι ευρύς, αλλά δεν υπάρχει στενότερος. Γι’ αυτό και η Τέχνη έχει τις φυλές της, που σχεδόν πάντα αντιμάχονται. Ακόμα και δημιουργοί που η ιστορία έχει τοποθετήσει δίπλα-δίπλα στο πάνθεον των Μεγάλων, δεν αποδέχονταν ο ένας τον άλλον.

Σπάνε πλάκα με τον Τσίπρα...

Από πουθενά δεν προκύπτει και δεν θα προκύψει ευρωπαϊκή απόφαση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν ή το ευρώ. Απλώς οι δανειστές σπάνε πλάκα με τον Τσίπρα. Τον θεωρούν "βολικό καταφερτζή" με μανία για εξουσία. Και προκειμένου να του δώσουν 3-4 δισ. από τη δόση τον χορεύουν με τα δικά τους νταούλια. Τίποτε άλλο δεν συμβαίνει.
Τα Σκόπια θα πληρώσουν τελικά τα σπασμένα για να μην διαλυθεί η ζώνη Σένγκεν.
Και εμείς θα πληρώσουμε τις ανοησίες της κυρίας Τασίας και της ανικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ με εγκλωβισμό μόνο λαθρομεταναστών (εκατοντάδων χιλιάδων) που δεν θα ξέρουμε τι να τους κάνουμε.