Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Τι λέει* η Ντόρα για κυβέρνηση, ΝΔ και Κυριάκο ...

Τι σηματοδοτεί η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ηγεσία της ΝΔ; Μια άλλη ΝΔ; Μια άλλη αντιπολιτευτική τακτική; Μία νίκη του μητσοτακικού μπλόκ;

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την κεντροδεξιά. Δίνει το στίγμα για μια ΝΔ στραμμένη στο κέντρο,  αξιόπιστη, που θα κάνει πράξη την ανανέωση και στην οποία δεν περισσεύει κανείς.

Η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει κυρία Μπακογιάννη;

Η ΝΔ θα είναι πολύ σύντομα έτοιμη να κυβερνήσει, αλλάζοντας καταρχήν την αντιπολιτευτική τακτική και καταθέτοντας συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις αλλά και το σχέδιο της για την ανασυγκρότηση της χώρας. Αν θέλεις να πολεμήσεις τον λαϊκισμό δεν τον πολεμάς με λόγια, τον πολεμάς με πράξεις.

Ο πάτος της δημοσιογραφίας Νο2...

Πολλοί ξαφνιάστηκαν με το σχόλιό μου για τη δημοσιογραφική αποκάλυψη του Κ. Βαξεβάνη στο περιοδικό Hot Doc, σχετικά με την εμπλοκή πρώην βουλευτή σε κύκλωμα παιδεραστίας. Και θεωρήθηκε υπερβολή η άποψη που διατύπωσε ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων «υπόπτων» σε παρόμοιες υποθέσεις προτού καν επιληφθεί σχετικά η δικαιοσύνη ισοδυναμεί με τον «πάτο της δημοσιογραφίας».

Υπερβολή; Αρκεί να δει κανείς ότι πανομοιότυπο «ρεπορτάζ» είχε δημοσιεύσει στο δικό του έντυπο που φέρει τον εύστοχο τίτλο «Μακελειό» ο συνάδελφος του κ. Βαξεβάνη Στέφανος Χίος, και μάλιστα μια βδομάδα νωρίτερα! Δημοσιεύουμε τα δύο εξώφυλλα για να συγκρίνετε.

Μάλιστα ο Χίος παραπονιέται σήμερα ότι τον αντιγράφει ο Βαξεβάνης!

Ποια ευθιξία; Η καρέκλα!

Πώς αντέχει τέτοιον (αυτo)εξευτελισμό ένα δημόσιο πρόσωπο σαν τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα; Γιατί δεν πάει στο σπίτι του αξιοπρεπώς;
Είναι διαχρονικά διαπιστωμένο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που κατέχουν κάποια καρέκλα εξουσίας, δύσκολα την αποχωρίζονται. Ακόμα και (οτ)αν  η διατήρησή της περνάει μέσα από τον οδυνηρό εξευτελισμό τους.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή η εξουσία παρέχει προνόμια; Το πιθανότερο. Τι γίνεται, όμως, αν το πρόσωπο που την ασκεί μάλλον δεν τα χρειάζεται; Μήπως επειδή τα πρόσωπα αυτά βλέπουν την καρέκλα της εξουσίας ως αυτοσκοπό ή ως ευχάριστη απασχόληση, πέρα από προνόμια που δεν έχουν ανάγκη; Τι γίνεται, όμως, όταν δεν μοιάζουν ούτε για τέτοιοι; Ανεξήγητα πράγματα.