Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Σφαλιάρα 1,5 εκατ. ευρώ στον σταθμό του Λάκη :)

Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 196/2016 απόφαση του επικύρωσε δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που είχαν επιβληθεί το 2006 από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) στο τηλεοπτικό σταθμό Alpha, λόγω παράνομων δανειοδοτήσεων της τηλεοπτικής εταιρείας από τον βασικό μέτοχό της Δημήτρη Κοντομηνά.

Συγκεκριμένα, ο νόμος 3166/2003 προβλέπει ότι η χορήγηση δανείων από τους μετόχους προς τηλεοπτική εταιρεία, απαγορεύεται να υπερβαίνει το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της (με το νόμο 3310/2005 το όριο του δανεισμού έγινε 1%). Ωστόσο, κατά τα έτη 2002 – 2004, ο κ. Κοντομηνάς δάνεισε στην τηλεοπτική εταιρεία ποσά που υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο όριο σύμφωνα με το μετοχικό κεφάλαιό της.

Κ. Μητσοτάκης : Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας...

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε εθιμοτυπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  Στη συνάντηση που είχαν εξέφρασε την ανησυχία του για την γενικότερη πορεία της χώρας που δικαιολογημένα προκαλεί αβεβαιότητα και απογοήτευση στους πολίτες.

Ειδικότερα αναφέρθηκε:

• Στην παρατεταμένη ύφεση και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία, την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία.

• Στην απώλεια επενδύσεων και την αδυναμία προσέλκυσης νέων.

• Στην κομματική διάβρωση του κράτους και των θεσμών.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη μιας «νέας μεταπολίτευσης»

ΣΥΡΙΖΑ και Μέσα Ενημέρωσης: Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Πολωνία...

Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία και είχαμε προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους: Η ΕΕ δεν δέχεται παραβίαση ων κανόνων του «κράτους δικαίου» και παρεμβαίνει κάθε φορά που θεωρεί ότι αυτό απειλείται – με αποτέλεσμα να απειλούνται οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και οι ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Αλλά η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση ήλθε αποφασισμένη να ελέγξει την ενημέρωση.

Και αυτό δεν μπορούσε να συμβεί παρά με την μετατροπή του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας σε «ιδιοκτήτη» των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και σε «καναλάρχη» όσον αφορά στα ιδιωτικά μέσα.

Εκλογικές αλχημείες ΣΥΡΙΖΑ υπο τον πανικό της επέλασης Κυριάκου...

Το χαρτί της αλλαγής του εκλογικού νόμου επί τω αναλογικότερω βάζει στο τραπέζι η κυβέρνηση τέσσερις μήνες μετά την εκλογή της, στις 20 του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Το θέμα «άνοιξε» και επίσημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  στη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, την οποία προκάλεσε ο ίδιος. Τη σκυτάλη πήρε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος προανήγγειλε επί της ουσίας νέο εκλογικό νόμο εντός του 2016.

Επί της ουσίας το Μαξίμου εντάσσει ένα πάγιο αίτημα της αριστεράς στους εκλογικούς του σχεδιασμούς σε μια περίοδο που λόγω κρίσης και μνημονίων ο πολιτικός χρόνος έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό.
Ο βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο είναι:
Το μπόνους του πρώτου κόμματος από 50 έδρες να πέσει σε 20 με 30.
Να «σπάσουν» οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες όπως η Β΄ Αθήνας (υπάρχει πρόταση καμία περιφέρεια να μην εκλέγει πάνω από έξι βουλευτές, η οποία αν περάσει θα σπάσουν 10 περιφέρειες της χώρας).
Να μειωθεί το ποσοστό εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή από 3% που είναι σήμερα στο 2,5 ή ακόμη και στο 2%.

Μην βασανίζετε τον Τσακαλώτο...

Σύσταση-παράκληση προς τους συναδέλφους του ρεπορτάζ του υπουργείου Οικονομικών. Μην ρωτάτε τίποτε τον Τσακαλώτο. Τον βασανίζετε. Μην τον υποχρεώνετε να εξηγεί. Τον διαλύετε. Μην του βάζετε δύσκολα. Λυπηθείτε τον. Θα τον χάσουμε. Ούτε η δόλια η Γεροβασίλη που την βάλανε να γελάει με αυτά που λέει τα κατάφερε. Ρωτάνε τον Τσακαλώτο για τους διορισμούς των Συριζαίων;
Ποιος δημοσιογράφος – βασανιστής σκέφθηκε να κάνει ερώτηση στον Τσακαλώτο για τους διορισμούς του κομματικού στρατού από τα αριστερό καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ;
Και ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν είναι βασανιστής επειδή του έκανε την ερώτηση. Είναι γιατί ήξερε πως η απάντηση που θα έδινε ο Τσακαλώτος μπορεί και να του στοίχιζε το κεφάλι του άμοιρου υπουργού από την Κουμουνδούρου.

Το πάρτι των μετακλητών: Τους διπλασίασαν σε 4 μήνες !!!

Στην άλωση του κρατικού μηχανισμού μέσω των μετακλητών προχωρά με ταχύτατα βήματα η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός καθώς και κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν για την μείωση του αριθμού των μετακλητών συνεργατών στα γραφεία υπουργών, υφυπουργών,γενικών και ειδικών γραμματέων.

Δείτε τι έλεγε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης: