Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Καινούργια «βαφτίσια» από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ: Ονομάζουν την έφοδο στο Κράτος… αποκομματικοποίηση!

Για… κατάργηση της κομματοκρατίας τόλμησε να μιλήσει ο κ. Τσίπρας, αν και από την επομένη της «πρώτης φορά αριστερά» ο ίδιος και ο μόνιμος κυβερνητικός εταίρος  του πραγματοποίησαν πραγματική έφοδο στο Κράτος, μοιράζοντας υπουργεία και υψηλόβαθμες θέσεις σε συγγενείς και φίλους, με απλή επίδειξη της… συγγενικής ή κομματικής ταυτότητάς τους.

Ο κατάλογος είναι μακρύς, βοά ο κόσμος εδώ και έναν χρόνο, αλλά ενδεικτικά υπενθυμίζουμε – και ας μην προσπαθήσουν να διαψεύσουν, καθώς όλα είναι δημοσιευμένα με ονοματεπώνυμα:

Οι αντιπρόεδροι της ΝΔ...

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται αντιπρόεδροι του Κόμματος :

Το deal της ντροπής (III). Το plan B...

Το σχέδιο οικονομικά ισχυρών παραγόντων της χώρας ήταν απλό: Μέσω του απόλυτου ελέγχου των πολιτικών εξελίξεων να καθορίζουν τους κανόνες του παιγνιδιού και στο οικονομικό πεδίο. Η «αναπάντεχη» εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέτρεψε τα σενάρια για Οικουμενική. Το plan B έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή. Είναι πολλά τα λεφτά…

Όσοι έχουν δει την περίφημη ταινία «Πολυθρόνα για δύο» θα θυμούνται ότι όλη η δράση στην ταινία εξελίχτηκε επειδή δύο πλούσιοι άνθρωποι θέλησαν να βάλουν μεταξύ τους στοίχημα… ενός δολαρίου, πραγματευόμενοι ένα θέμα ανθρώπινης συμπεριφοράς. Αυτό το στοίχημα του ενός δολαρίου τους κατέστρεψε και τους έστειλε στη φυλακή! Είναι πολύ πιθανόν κι αυτά που σήμερα συμβαίνουν στην Ελλάδα να είναι προϊόν εγκεφαλικής δραστηριότητας κάποιων που πιθανότητα βρίσκουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ενασχόλησή τους με τα κοινά απ’ ότι με τα επιχειρηματικά…

Η εκλογή Κυριάκου και η σοσιαλδημοκρατια...

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, είναι σαφές ότι τάραξε τα νερά στο πολίτικο σκηνικό της χώρας. Και πιθανόν να μην έχουμε δει ακόμα τους κυματισμούς που προέκυψαν από αυτή την ν, αναπάντεχη , εκλογή.
Ο χώρος της ΝΔ και γενικότερα η συγκεκριμένη παράταξη, επανακαθορίζει τα όρια της, αλλά κυρίως αποκτά και πάλι μια αισιοδοξία για το μέλλον.
Ο πρωθυπουργός, που βλέπει την δημοτικότητα του να κατρακυλά και τους ψηφοφόρους του στην καλύτερη περίπτωση να είναι απογοητευμένοι και στην χειρότερη οργισμένοι, αποκτά έναν αντίπαλο και κυρίως μια εναλλακτική πρόταση Και αυτό είναι το χειρότερο για τον κ Τσίπρα.
  Παράλληλα και τα αλλά κόμματα που βρίσκονται ανάμεσα στα δυο  μεγαλύτερα, είναι σαφές ότι επηρεάζονται, μια και θα πρέπει άμεσα να καθορίσουν τα όρια, τις κατευθύνσεις αλλά και τα όνειρα τους.