Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Αλλο ασφαλιστικό, άλλο φορολογικό...

Εδώ ο δολοφόνος του Ελ. Επαγγελματία χαμογελά αυτάρεσκα :)
Ο κ. Κατρούγκαλος πληρώνει την επιρροή του επί των ψηφοφόρων του με τα χρήματα των σκληρότατα εργαζομένων. Εχει μάλιστα το θράσος να το μας το λέγει «φάτσα-κάρτα», εξωραΐζοντας τη ληστεία που επιχειρεί. «Εμείς δεν θέλουμε η κοινωνική ασφάλιση να είναι σαν την ιδιωτική, δεν θέλουμε να υπάρχει απόλυτη διασύνδεση εισφορών-παροχών. Αυτή είναι μια από τις θεμελιώδεις πολιτικοϊδεολογικές μας διαφορές» είπε στην «Καθημερινή» (10/1/2016).

Με άλλα λόγια, ο υπουργός λέγει το εξής παράδοξο: μπορεί όταν δύο άνθρωποι εργάζονται να έχουν την όποια διαφορά εισοδήματος, όταν θα βγαίνουν στη σύνταξη, εγώ ο υπουργός, θα περιορίζω τη διαφορά αυτή επιβάλλοντας αναδιανομή.

Ομως, δουλειά του συνταξιοδοτικού συστήματος δεν είναι να «διορθώνει» τις κοινωνικές και εργασιακές αδικίες που συνδέονται με την παραγωγή και την αξιοποίηση των ικανοτήτων του καθενός. Ούτε αυτό μπορεί να συμβαίνει όταν ο εργαζόμενος παύει να εργάζεται και περνά στη σύνταξη.

Ντάισελμπλουμ: Σε τροχιά εξόδου η Κύπρος από το Μνημόνιο...

Με θετικά σχόλια για ολοκλήρωση του κυπριακού προγράμματος έκλεισε το Eurogroup της Πέμπτης στις Βρυξέλλες.

Η κυπριακή κυβέρνηση ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με μεγάλο βαθμό ιδιοποίησης των μεταρρυθμίσεων (ownership), επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Το κυπριακό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου» και «η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup θα αποφασίσει για το πώς θα πραγματοποιηθεί η έξοδος από αυτό» ανέφερε.

Κλείσαμε και δεν σας θέλουμε...

Μετά τα προχθεσινά μεταξύ Σκουρλέτη και Eldorado Gold, νομίζω ότι όλοι πια καταλάβαμε πόσο θέλει τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πολλοί διερωτώνται με τι μούτρα ο πρωθυπουργός από το Νταβός θα προσκαλέσει ξένους να επενδύσουν στην Ελλάδα. This is a good question, όπως έλεγε ο Τσίπρας στον Κλίντονα κάθε φορά που δεν καταλάβαινε την ερώτηση. Προφανώς ούτε και τώρα καταλαβαίνει, ειδάλλως θα είχε συμμαζέψει τον απίθανο, ιδεοληπτικό Σκουρλέτη.