Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Ολόκληρη η (ΠΡΩΤΗ) Ομιλία του Νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος...

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη στάση σας, στη μακρά και δύσκολη προεκλογική περίοδο.

Σας ευχαριστώ για την υπεύθυνη αντιπολίτευση που ασκήσατε το 2015, ένα έτος, το οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τη Νέα Δημοκρατία.

Κρατήσατε τη Νέα Δημοκρατία όρθια. Την κρατήσατε όρθια, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Και αντισταθήκατε σθεναρά στο πρωτόγνωρο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε τη χώρα.

Σας αξίζουν συγχαρητήρια.

Θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γιάννη Τραγάκη. Έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, διότι πράγματι -αγαπητέ Γιάννη- δεν ήταν εύκολη η διεξαγωγή αυτής της εκλογής. Κατάφεραν να ολοκληρωθεί άψογα η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Το deal της ντροπής (μέρος ΙΙ) . Ο ατυχής ρόλος των Γερμανών...

Ο ακριβής τίτλος θα έπρεπε να είναι “ο ατυχής ρόλος των Γερμανών και το σχέδιο για δραχμή και Οικουμενική”. Πολύς κόσμος πιστεύει ότι το σχέδιο Σόιμπλε για την “προσωρινή” έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προέκυψε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λάθος! Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε στο τραπέζι από την πρώτη στιγμή. Απλά ο κ. Βαρουφάκης διευκόλυνε τον κ. Σόιμπλε...

Η κυρία Μέρκελ είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει την Ελλάδα, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των Γερμανών που μεγάλωσαν με τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Είναι μεγάλο λάθος να της χρεώνουμε σε προσωπικό επίπεδο “ανθελληνικά αισθήματα”. Οι προσωπικές της παρεμβάσεις έσωσαν σε πολλές περιπτώσεις την κατάσταση και μάλιστα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Ο Κυριάκος και η ανατροπή ...

 Από όποια πλευρά και αν το δει κάποιος, η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ , είναι  ένα «ανατρεπτικό» γεγονός.
 Ανατρεπτικό είναι κατ αρχήν γιατί ο Κυριάκος, το αουτσάιντερ αυτών των  εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, κέρδισε καθαρά τον αντίπαλο του , που πολλοί εδώ και μήνες θεωρούσαν όχι μόνον σίγουρο νικητή , άλλα «ίσως και από τον πρώτο γύρο». Τον κέρδισε μάλιστα έστω και αν αρκετοί θεωρούσαν ότι «δεν θα μπει ούτε στον δεύτερο γύρο».
Είναι ανατρεπτικό επίσης γιατί ενώ ο  ίδιος δεν είχε ούτε την στήριξη όλης της  οικογενείας του (με ότι αυτό μπορούσε να σημαίνει σε πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο),  οι «απέναντι του», είχαν την στήριξη παραδοσιακών τζακιών και μηχανισμών  του κόμματος. Ακόμα και της οικογενείας που περίπου θεωρεί την ΝΔ ως ιδιοκτησία της.