Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Γιατί κέρδισε ο Κ.Μητσοτάκης...

Αν κάποιος  δυο μήνες πριν, έλεγε πως νικητής των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία θα είναι ο Κ. Μητσοτάκης, θα τον κοίταζαν περίεργα. Είναι αλήθεια πως ο Μητσοτάκης από την αρχή αυτής της κούρσας, ήταν το αουτσάιντερ. Οι περισσότεροι εκτιμούσαν πως με την υποψηφιότητά του, επεδίωκε μια καλή επίδοση, η οποία θα λειτουργούσε ως παρακαταθήκη για το προσωπικό πολιτικό του μέλλον. Διαψεύστηκαν.

Πώς  κατάφερε αυτό το αουτσάιντερ να κερδίσει τις εκλογές; Εδώ χωράνε πολλές απαντήσεις. Μια από αυτές, είναι πως έδωσε την εικόνα ενός πιο σύγχρονου πολιτικού συγκριτικά με τον Μεϊμαράκη. Χρησιμοποίησε πολύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απέφυγε τον ξύλινο πολιτικό λόγο και δημιούργησε την εικόνα ενός πολιτικού της σημερινής εποχής. Σε όλα αυτά, ο Μεϊμαράκης είχε μια εμφανή υστέρηση.

Τι χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία ...

Το «σήριαλ» των τελευταίων μηνών , για την εκλογή νέου Προέδρου στην Νέα Δημοκρατία,  ευτυχώς αύριο τελειώνει. Και από την Δευτέρα η ΝΔ θα πρέπει να μπει και πάλι σε  μια κανονική λειτουργία, όχι βεβαία του κομματικού της μηχανισμού (κάτι που εν πολλοίς αφόρα τα ιδία τα στελέχη του) αλλά στιων τομέα του θεσμικού της ρόλου. Σε αυτόν δηλαδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης που έτσι όπως έχουν έλθει αυτή την στιγμή τα πράγματα στην χώρα , με την κατάσταση στην οικονομία, με την ένταση που φαίνεται να επιστρέφει ταχύτατα στην κοινωνία και με τους ερασιτεχνισμούς και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, έχει να παίξει βασικό ρολό.