Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Η ταξιαρχία των λαϊκιστών επελαύνει...

Σοφία Βούλτεψη, Αργύρης Ντινόπουλος, Μάκης Γιακουμάτος, Φαήλος Κρανιδιώτης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γιώργος Τράγκας, Δάνης Τζαμτζής, Γιώργος Βλάχος. Δηλώνουν θεματοφύλακες της λαϊκής δεξιάς και εχθροί του νεοφιλελευθερισμού. Εσύ, πού τοποθετείς τον εαυτό σου; Μαζί τους; Πιστεύεις στα αλήθεια ότι όλοι αυτοί έχουν να προσφέρουν κάτι καινούργιο;

Αν πιστεύει κανείς ότι η Νέα Δημοκρατία και η χώρα δεν χρειάζονται αλλαγές, μπορεί να ακολουθήσει τα στελέχη αυτά στις επιλογές τους. Είναι δικαίωμα κάποιου να μην θέλει την αλλαγή. Να θέλει να παραμείνουν τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν με μία Νέα Δημοκρατία που θα συνεχίσει να χάνει τη μία εκλογική μάχη πίσω από την άλλη από οποιοδήποτε σχήμα αποφασίσει να κατεβάσει σε εκλογές ο κ. Τσίπρας.

«Έτος Αριστοτέλη» για την UNESCO. Εμείς ας βολευτούμε με το «Έπος Μπαλτά»...

Η διασημότερη προσωπικότητα στην Ιστορία της ανθρωπότητας, ο πανεπιστήμων φιλόσοφος, κορυφαίος εκπαιδευτικός, ο συστηματικότερος και μεθοδικότερος νους της αρχαιότητας, ενέπνευσε την UNESCO να κηρύξει το 2016 δικό του έτος. Ετος Αριστοτέλη, λοιπόν, ο χρόνος που μόλις ξεκίνησε, και το όνομα του αρχαίου Ελληνα φιλόσοφου θα ακουστεί για μια ακόμη φορά στα πέρατα της γης. Εξαιρετική ευκαιρία. Αλλά μην το φωνάζετε, διότι... η πατρίδα κοιμάται.

Παρά όσα θα περίμενε κανείς, ούτε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ούτε και το Υπουργείο Παιδείας έχουν οργανώσει κάτι για την σπουδαία επέτειο των 2.400 ετών από τη γέννηση του Σταγειρίτη. Το πρώτο υποτίθεται ότι κηρύττει τα Ετη. Το δεύτερο, υποτίθεται ότι οργανώνει στα εκπαιδευτικά του ιδρύματα εκδηλώσεις, σε συνεργασία και με το πρώτο, ώστε μαθητές και φοιτητές να έρχονται σε επαφή με το έργο του τιμώμενου.

Έξι χρόνια στασιμοχρεοκοπίας ...

Οφείλουμε στον κ. Βενιζέλο τον νεολογισμό στασιμοχρεοκοπία, ο οποίος φαίνεται θα είναι ένας πετυχημένος όρος αφού ήδη πλησιάζει τις δέκα χιλιάδες ευρέσεις στο διαδίκτυο. Ο κ. Βενιζέλος τον χρησιμοποιεί προκειμένου να χαρακτηρίσει την σημερινή κατάσταση όπου «και Grexit δεν θα έχουμε αλλά και ανάταση δεν θα έχουμε γιατί δεν δημιουργούνται οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα κινητοποιήσουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.» Το μόνο πρόβλημα για τον κ. Βενιζέλο είναι ότι αυτός ο όρος ταιριάζει άψογα όχι μόνο στην υπάρχουσα περίοδο των Τσίπρα-Καμμένου, αλλά και για τα προηγούμενα πέντε χρόνια της ελληνικής χρεοκοπίας.

Ο κ. Βενιζέλος επαίρεται για το γεγονός της προσχώρησης των Τσίπρα-Καμμένου σ’ αυτό που ονομάζει «εθνική στρατηγική», περιορίζοντας την ουσία αυτής της εθνικής στρατηγικής στην παραδοχή ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος εκτός από μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους δανειστές, μιας και κανείς άλλος δεν δέχεται να μας δανείσει αυτό τον καιρό. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι οι Τσίπρας και Καμμένος έχουν προσχωρήσει στην «εθνική στρατηγική» του κ. Βενιζέλου όχι μόνο συμφωνώντας επί της αρχής για το ποιοι μπορεί να είναι οι δανειστές μας, αλλά και σε όλες τις άλλες πτυχές της «εθνικής στρατηγικής» των τελευταίων έξι χρόνων.