Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ούτε ένα μήνυμα συμπαράστασης στον Μαδούρο, ρε σύντροφοι;

Εδώ ο ... δημοκράτης σε ανάλογο χαιρετισμό ... 
Δεν γνωρίζω αν έγινε ευρέως γνωστό, αλλά στις πρόσφατες εκλογές στη Βενεζουέλα το κόμμα του «συντρόφου» Μαδούρο έχασε κατά κράτος και ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, το Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), εξασφάλισε 112 από τις 167 έδρες του κοινοβουλίου και διαθέτει πλέον πλειοψηφία δύο τρίτων – και επομένως ευρείες αρμοδιότητες.

Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Μαδούρο έλαβε μόνο 55 έδρες και έχασε εκλογές για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.

Τα σκυλιά γαβγίζουν, το "καρναβάλι" έχει κολλήσει...

Το παράδειγμα της Συρίας δεν έχει αξιολογηθεί σωστά στη χώρα μας. Είναι προφανές πως πολιτικοί, πνευματική ηγεσία και δημοσιογράφοι έχουμε άλλες προτεραιότητες.
Το παράδειγμα της Συρίας διδάσκει πόσο εύκολα μια χώρα μπορεί να περιπέσει στη δίνη ενός κυκλώνα και άνθρωποι σαν κι εμάς, με οικογένειες, σπίτια και μια γειτονιά να βρεθούν  σε σκυλοπνίχτες στο Αιγαίο ή αντίσκηνα στην Ειδομένη.
Καλά οι Σύριοι που έχουν πόλεμο, ο Mαροκινός πού πέθανε από ηλεκτροπληξία στα σύνορα που έχουν κλείσει τα Σκόπια; Στο Μαρόκο δεν έχουν πόλεμο. Πώς και γιατί διέσχισε ολόκληρη τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή για να εισέλθει μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη; Γιατί δεν πέρασε μέσω ισπανικών ή γαλλικών ακτών;

Προσοχή! Η ΔΕΗ είναι το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο!

Η ΔΕΗ καταρρέει! Κι ενδιαφέρεται ένας ορκισμένος εχθρός του κράτους για το αν θα ζήσει ή θα πεθάνει η ΔΕΗ των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ; Η ΔΕΗ των συνταξιούχων που επιδοτούνται με 600 εκατ. ευρώ από τους φορολογούμενους στην καρδιά της κρίσης; Όσο κακή κι είναι αυτή η ΔΕΗ, άλλο τόσο είναι να την κάνουμε κομμάτια και να την μοιράσουμε μεταξύ των ολιγαρχών.

Το κρατικό μονοπώλιο είναι εξίσου επικίνδυνο με το ιδιωτικό μονοπώλιο ή το ολιγοπώλιο. Μόνο σε καθεστώς ανταγωνισμού μπορεί να κερδίσει ο καταναλωτής και η Οικονομία, όπως συνέβη στην περίπτωση των εταιρειών τηλεφωνίας. Η ΔΕΗ παγιδεύτηκε από διάφορα συμφέροντα που δεν θέλησαν την εξέλιξη. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους προσπάθησε να κρατήσει την ΔΕΗ έξω από τους κανόνες της αγοράς, οδηγώντας την εταιρεία στον μαρασμό και στην απαξίωση.