Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Τελικά ο Τζόκερ ήταν ο Τσακαλώτος!

Ιδιαίτερα επιθετικός εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που φαίνεται ότι έχει υιοθετήσει στον υπέρτατο βαθμό το αξίωμα «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Έτσι, χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής όχι για να απολογείται εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και του εαυτού του, αλλά για να πραγματοποιεί συνεχείς επιθέσεις στην αντιπολίτευση, να υψώνει και να κουνά το δάχτυλο του κατηγόρου και να ειρωνεύεται.

Τα βάζει με την αντιπολίτευση, τα βάζει με την Ευρώπη, τα βάζει με τη Σοσιαλδημοκρατία, τα βάζει με τον Γιούνκερ και την πρότασή του (επί της οποίας ψήφισε το περίφημο «Όχι» για να το κάνει μετά «Ναι», ζητά από τον προϊστάμενό του πρωθυπουργό να επιβάλει στους συναδέλφους του υπουργούς να… εφαρμόσουν το «παράλληλο πρόγραμμα» - την ώρα, βέβαια, που ο ίδιος θα εφαρμόζει το πρόγραμμα του τρίτου μνημονίου που ο ίδιος συμφώνησε.

Την προσοχή σου, Δημήτρη, αν θέλεις...

Η επίμαχη έκθεση της εδώ γερμανικής πρεσβείας που ήλθε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο μέσω της Die Welt, κατά τον υφυπουργό τον Δημήτρη τον Μάρδα (παλαιόθεν ΠΑΣΟΚ...) είναι απλώς «μία έκθεση».

Όπως το είπε μάλιστα, με τόνο σχεδόν περιφρονητικό, καταλάβαμε ότι εννοούσε μία από τις πολλές εκθέσεις του είδους. Και έχει δίκιο, ως προς το τελευταίο τουλάχιστον.

Γιατί είναι αλήθεια ότι, με την κρίση και ιδίως με την κυβέρνηση στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, η Αθήνα έπαψε να είναι ένα ξεκούραστο πόστο για τους διπλωματικούς υπαλλήλους των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών.