Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Απαραίτητος ο ορός της αλήθειας!

Όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση με τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, δύο λύσεις υπάρχουν: Είτε πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως κάθε φορά που μιλούν λένε ψέματα, είτε να τους υποβάλλουμε σε… ορό αλήθειας κάθε φορά που ετοιμάζονται να μιλήσουν.

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία, μια… εκστρατεία στη διάρκεια της οποίας θεώρησε ότι μπορούσε να αξιοποιήσει και για να λύσει τα προβλήματα Αριστεράς και Σοσιαλδημοκρατίας!

Δεν περιμέναμε, βέβαια, να περιοριστεί στη συνάντηση με τον ομόλογό του υφυπουργό Γκότζι – ως γνωστόν συναντήθηκε και με εκπροσώπους της «Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα», της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης» και του κινήματος «Possibile», κάτι ανάλογο των «Podemos», αν κρίνουμε από την ονομασία τους.

Ας δημιουργήσουμε δημόσιο μητρώο...

Η πιο απλή εξήγηση είναι, κατά κανόνα, η καλύτερη. Αν μάλιστα είναι και αυτονόητη, ακόμη πιο σίγουροι μπορούμε να είμαστε πως έχουμε «πέσει μέσα». Ετσι, η απάντηση στο γιατί υπάρχουν κρατικοί οργανισμοί που το κράτος αγνοεί ποιοι είναι, τι κάνουν και τι προσφέρουν είναι ότι αν γνωρίζαμε, θα τους είχαμε ήδη καταργήσει.

Τα παλαιότερα έτη, όταν οι πολιτικοί ήσαν αντιμέτωποι με αντιδημοτικές αποφάσεις, παρέπεμπαν το θέμα σε μια... επιτροπή. Περιχαρείς οι επίτροποι φρόντιζαν να πάει στις ελληνικές καλένδες, υπό την προϋπόθεση ότι η -αμειβόμενη- θητεία τους θα παραταθεί, τουλάχιστον μέχρι να αλλάξει ο υπουργός. Οταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ, χιλιάδες επιτροπές αργόμισθων καταργήθηκαν, προς όφελος των νέων, σοσιαλιστικών, επιτροπών που ανέλαβαν να περάσουν την «Αλλαγή» στο Δημόσιο και ούτω καθεξής.

Η κολυμπήθρα της αριστερής «ηθικής»...

Το δυο μέτρα και δυο σταθμά, είναι μια φράση που χρησιμοποιεί πάρα πολύ ο λαός μας, μια και με αυτή μπορεί να στηλίτευση με απλό και κατανοητό τρόπο την συμπεριφορά όσων επιλέγουν να κρίνουν τα πράγματα με βάση τα προσωπικά τους συμφέροντα.

 Η φράση αυτή, πηγαίνει κυριολεκτικά γάντι σε πολλές πλευρές της ρητορικής και πρακτικής της κυβέρνησης της «πρώτης και δεύτερης φoράς αριστεράς».
 Γιατί πραγματικά, αυτά που βλέπουμε και ακούμε τους τελευταίους μήνες , δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια.