Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Το έγκλημα του αφελληνισμού των ελληνικών τραπεζών...

Όσο και αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει ούτε μια αλήθεια σε όσα κατά καιρούς έχουν πει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ, οι Τσίπρας-Καμμένος και όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους.

Αυτόν τον καιρό υποστηρίζουν (το είπε επίσημα και η κυβερνητική εκπρόσωπος)ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώθηκε με… επιτυχία και ετοιμάζονται για το επόμενο εγχείρημά τους, δηλαδή το Ασφαλιστικό.

Αν κρίνουμε από το πού κατέληξε η περίφημη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μπορούμε εύκολα να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Όταν οι πολιτικοί καταγγέλλουν "συμφέροντα" και ΜΜΕ, τότε η κατάληξη είναι γνωστή...

Όποιος έχει παρακολουθήσει την πολιτική ζωή στην χώρα μας , μετά την μεταπολίτευση, αυτές τις μέρες είναι βέβαιο ότι δεν ξαφνιάζεται από τα όσα συμβαίνουν στο πολιτικό προσκήνιο.
 Δεν εκπλήσσεται από τα όσα ο πρωθυπουργός λέει αλλά και οι συνεργάτες του επεξηγούν.
 Δεν πέφτει από τα σύννεφα, όταν ακούει τον πρωθυπουργό να καταγγέλλει συμφέροντα που θελουν να τον ρίξουν, διαπλοκή και κέντρα που θελουν να αποσταθεροποιήσουν την χωρά και βεβαίως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που εμπλέκονται στην όλη «συνωμοσία».
 Κι αυτό γιατί τις ίδιες ή παρεμφερείς καταγγελίες έχει ακούσει και άλλες φόρες στην διαδρομή αυτών των χρόνων μετά την μεταπολίτευση.
 Τις ίδιες φράσεις σχεδόν , από το στόμα των εκάστου πρωθυπουργών και συνεργατών τους τις έχει ακούσει και πάλι.

Οι ομόκεντροι κύκλοι μιας νέας μουντής Ευρώπης…

Από εδώ και πέρα θα το ακούτε όλο και πιο συχνά: Η οικονομία της Ευρώπης θα κινείται μέσα σε ομόκεντρους κύκλους, επειδή ακριβώς οι χώρες έχουν διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Είναι ο προθάλαμος του διπλού νομίσματος. Μας το λένε όσο πιο γλυκά μπορούν! Κάπου εδώ θα τελειώσει η σεμνή τελετή της μεγάλης Ενωμένης Ευρώπης.

Πρόκειται για μία πορεία αντίθετη με εκείνη της πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης. Αυτήν τη στιγμή μπορεί να υπάρχει το ενιαίο νόμισμα, αλλά αυτό δεν είναι παρά μία ψευδαίσθηση, αφού δεν έχουμε το ίδιο επιτόκιο σε κάθε χώρα, ούτε την ίδια οικονομική και φορολογική πολιτική.

Η λογική των ομόκεντρων κύκλων είναι ο θάνατος του ευρώ. Ναι μεν θα υπάρχει ένα ενιαίο νόμισμα ως σημείο αναφοράς, αλλά στην πραγματικότητα θα επικρατεί σε κάθε κύκλο το «χειρότερο» νόμισμα, το πιο ασθενές. Ο άλλος δρόμος, εκείνος της πλήρους πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης, προϋποθέτει σημαντικές υποχωρήσεις και από την πλευρά των μεγάλων της Ευρώπης, κάτι που δεν φαίνονται τελικά διατεθειμένοι να το πράξουν.

Ποτάμι: Παίζουν με την παραμονή της χώρας στη συνθήκη Σένγκεν...

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατυπώνει το Ποτάμι, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι «με ανικανότητά τους να πραγματοποιήσουν όσα οι ίδιοι συμφώνησαν και υπέγραψαν με τους εταίρους για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών φέρνουν τη χώρα κοντά στην έξοδο από τη Συνθήκη».

«Το καλοκαίρι έπαιξαν με την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Μας κόστισε όσα και το νέο δάνειο. Σήμερα παίζουν με την παραμονή της χώρας στη συνθήκη Σένγκεν. Δηλαδή σήμερα παίζουν με την παραμονή της χώρας στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο», σημειώνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «ο κίνδυνος να επιβάλουν στους Έλληνες τις βίζες και τα διαβατήρια επιστρέφει ξανά».