Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Μήπως ο Τσίπρας να οργανώσει δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό;

Όσες συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών και να γίνουν, ένα είναι βέβαιο: Το ασφαλιστικό δεν αντιμετωπίζεται, ούτε λύνεται με κοινά ανακοινωθέντα.

Αν τα προβλήματα μπορούσαν να λυθούν με κοινά ανακοινωθέντα, τότε δεν θα υπήρχε τίποτε το ευκολότερο.

Επομένως, το πρόβλημα του κ. Τσίπρα δεν ήταν να εκδοθεί ένα κοινό ανακοινωθέν για να λυθεί το Ασφαλιστικό και να διασωθούν οι συντάξεις.

Το πρόβλημά του ήταν να υπάρξει το ανακοινωθέν ώστε μετά να δηλώσει πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν στη «λύση» που σκοπεύει να δώσει.

Ο «δημοκρατικός συγκεντρωτισμός», η δημοκρατία και ο υφυπουργός κ Κοντινής...

Σε μια προσπάθεια να μπορέσει να διατηρήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, το επόμενο διάστημα όταν θα πρέπει να «περάσει» πολύ σκληρά νομοσχέδια , ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν έναν αγώνα ουσιαστικά εκβιασμού των βουλευτών του Σύριζα.
 Εκβιασμού, που καλύπτεται με ιδεολογικά χαρακτηριστικά και παράλληλα έχει ως κορώνα « να μην γίνει η κυβέρνηση της αριστεράς παρένθεση».
 Έτσι, αφού εφαρμόστηκε το Σάββατο το πρώτο μέρος του σχεδίου , με την προσπάθεια «να μπουν στο μαντρί» τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προσπάθεια που απέτυχε παρά τις λανθασμένες κινήσεις των αρχηγών τους που δέχθηκαν να πάνε σε μια  συνεδρίαση με τέτοια θέματα, τώρα μπήκε σε εφαρμογή το δεύτερο κομμάτι του σχεδίου.