Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Μερικές ωραίες ειδήσεις από τη Βενεζουέλα...

Επειδή σας έχω αφήσει καιρό ανενημέρωτους για τα τεκταινόμενα στη Βενεζουέλα και τα κατορθώματα του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα Μαδούρο, ιδού και ένα κείμενο για το σαββατοκύριακο.

Η Βενεζουέλα έχει εκλογές στις 6 Δεκεμβρίου και ο Μαδούρο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα εκφωνώντας πύρινους λόγους για τις «επιτυχίες» του με τους συγκεντρωμένους να τον επευφημούν στους διάφορους σταθμούς των προεκλογικών περιοδειών του.

Το δεξιό κόμμα και η Ν.Δ.

Το αρχαιότερο κόμμα στον κόσμο είναι των Συντηρητικών στη Βρετανία. Με διαφορετικές μορφές κατά καιρούς, πάντα όμως με ευδιάκριτη τη συνέχεια με το παρελθόν του, το κόμμα αυτό υπάρχει εδώ και περισσότερο από διακόσια χρόνια. Εχει σημασία ότι το πρώτο αρχηγείο του, από το 1832 έως το 1868, όταν απέκτησε πια κτίριο για να στεγάσει τα κεντρικά γραφεία του, ήταν σε μία λέσχη – ένα gentlemen’s club όπως το λένε εκεί. Κάποιοι ίσως το έχετε ακουστά, καθώς υπάρχει ακόμη και είναι το Carlton, που σήμερα στεγάζεται σε λαμπρό ιδιόκτητο κτίριο στην Pall Mall. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη λέσχη ίδρυσαν οι τότε παράγοντες των Συντηρητικών, με επικεφαλής τον μαρκήσιο Σόλσμπερι, με τον σκοπό ακριβώς να έχουν έναν ελεγχόμενο χώρο όπου θα συζητούν τα οργανωτικά θέματα του κόμματος.

Ημέρα μνήμης σήμερα στο Παρίσι για τα θύματα των μουσουλμάνων τρομοκρατών...

Ημέρα μνήμης σήμερα στο Παρίσι για τα 130 θύματα  των τρομοκρατικών επιθέσεων πρίν από δύο εβδομάδες στη γαλλική πρωτεύουσα.

Περισσότεροι από 1.000 συγγενείς θυμάτων έχουν προσκληθεί να δώσουν το παρών στην επίσημη τελετή που θα διοργανωθεί στο Ινβαλίντ, στην καρδιά, δηλαδή, του Παρισίου.

Το παρών θα δώσει και ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επέστρεψε ήδη από τη Μόσχα όπου είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πώς θα περικοπούν οι συντάξεις...

Επιμένει η κυβέρνηση στην πρόταση για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών (κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στην κύρια και κατά 0,50% στην επικουρική για τις εργοδοτικές και κατά 0,50% στην επικουρική για τους εργαζόμενους), έτσι ώστε να αυξήσει τα έσοδα και να «μετριάσει» τις περικοπές στις συντάξεις.

Από τα σενάρια που επεξεργάζονται αυτήν την περίοδο στο υπουργείο Εργασίας, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται κατά μέσο όρο από 5% έως και 7%, οι συνταξιούχοι του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) θα έχουν μειώσεις από 2% έως και 3% (κατά μέσο όρο). Όσον αφορά στους συνταξιούχους του Ταμείου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδος (ΤΕΒΕ) θα έχουν μειώσεις έως και 15%, ενώ σε Δημόσιες Επιχειρήσεις Και Οργανισμούς (ΔΕΚΟ) και τράπεζες η μείωση των συντάξεων θα φτάσει και το 20%.