Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ασύλληπτο το μέγεθος της εθνικής ήττας (λόγω ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) ...

Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, αλλά η λύση δεν βρίσκεται στην συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία ή σε μία οικουμενική κυβέρνηση. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα. Εκλογές ή συμφωνία όλων σε ένα εθνικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα! Αλλιώς, ας πάρουν το κόστος της κατάρρευσης.

Πολύ φοβόμαστε ότι το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος της εθνικής ήττας και σχεδιάζει το μέλλον με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των κεκτημένων του. Νομίζουν ότι οι συνέπειες αυτής της ήττας θα ξεπλυθούν στις επόμενες εκλογές, αγνοώντας την σοβαρή πιθανότητα η χώρα να είναι αύριο μία τελείως διαφορετική χώρα από αυτή που μας έχουν παραδώσει οι πατέρες μας.

Ασφαλιστικό "Αρμαγεδδώνα" φέρνει ο νέος (ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ) προϋπολογισμός...

Παλιά αλλά επίκαιρη... 
Περικοπές στις δαπάνες επικουρικές συντάξεις, στο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, αυξήσεις στις εισφορές του ΟΓΑ και διατήρηση των παρακρατήσεων 6% στις συντάξεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ, προβλέπει κυρίως  το τελικό σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2016 που κατάθεσε χθες το Υπουργείο Οικονομικών.

Κυβερνητικές πληροφορίες αναφέρουν πως τα παραπάνω μέτρα αποτελούν την πρώτη "δόση" του νέου Ασφαλιστικού, η οποία σχετίζεται άμεσα με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2016, η οποία πρέπει να θεσπιστεί με την ψήφιση του προϋπολογισμού. Από εκεί και πέρα εκκρεμεί η δεύτερη "δόση" η οποία είναι υπό διαπραγμάτευση με τους δανειστές και αφορά "σκληρό πυρήνα" της ετήσιας συνταξιοδοτικής δαπάνης, δηλαδή την κρατική δαπάνη για τις κατώτατες συντάξεις. Η δεύτερη "δόση" των μέτρων συνδέεται με τη διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους που αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη του έτους.
Με τα μέτρα του προϋπολογισμού πρέπει να εξοικονομηθούν 1,8 δισ. ευρώ μέχρι τέλους του 2016.  Αυτά τα μέτρα αναλύονται σε δύο βασικές κατηγορίες :

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Μάλι...

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση του Μάλι και έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 10 ημέρες, από την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, μετά την χθεσινή πολύνεκρη επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα Μπαμακό.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκλήθηκε και διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, στο οποίο προήδρευσε ο πρόεδρος της χώρας Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά.