Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τροχονόμοι της διαπλοκής και δράκοι της ενημέρωσης...

Πανηγυρίζει και θριαμβολογεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα με το νόμο για τα κανάλια «βάζει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο» και πολεμάει τους «ολιγάρχες».

Επειδή με ένα γκεμπελικής, παπαδοπουλικής έμπνευσης νομοθέτημα επιβάλλει την… διαφάνεια!

Και ήταν τόση η χαρά τους, που δεν μπορούσαν να την κρύψουν.

Ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί, από το βήμα της Βουλής, αποκάλυψαν τις πραγματικές τους προθέσεις.

Προκειμένου να στηρίξουν το εξάμβλωμα, έκαναν το λάθος να αναφερθούν σε ρεπορτάζ που δεν τους άρεσαν και κανάλια που (τάχα) δεν τους στήριξαν.

Επομένως, όταν έλεγαν ότι θα βάλουν τάξη, το εννοούσαν.

Δεν εννοούσαν δηλαδή ότι θα βάλουν τάξη στις τηλεοπτικές άδειες (αυτό έτσι κι’ αλλιώς δεν θα μπορούσαν να το κάνουν), αλλά ότι θα βάλουν τάξη στην ενημέρωση.

Και με γκεμπελικό τρόπο αποφάσισαν πως είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα ο υπουργός αρμόδιος για τον Τύπο όχι μόνο να γίνεται «καναλάρχης», αλλά και να κρατά στα χέρια του τις άδειες, να ορίζει τον αριθμό τους, να ορίζει το τίμημα.

Φυσικά, ο σκοπός είναι άλλος.

Γιατί θα αποτύχει (και αυτή) η Κυβέρνηση...

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ είναι συγκλονιστικά. Η πτώση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα από το 2007 έως το 2015 έφτασε το 27,5%. Η ανεργία παραμένει σε ανεμοδαρμένα ύψη και αναμένεται (μετά την εν εξελίξει φοροκαταιγίδα) να αυξηθεί κι άλλο. Καθώς μπαίνουμε στο 2016, όχι μόνο δεν υπάρχει προοπτική ανάκαμψης αλλά είναι βέβαιο πως η κατηφόρα θα συνεχιστεί, ίσως και πιο απότομα. Στη διάρκεια του επόμενου χρόνου θα φλερτάρουμε με τα δύο τρομακτικά τριαντάρια: σωρευτική πτώση του ΑΕΠ κατά 30% και ανεργία 30%, διπλάσια για τους νέους. Αυτά είναι νούμερα που συναντά κανείς σε χώρες μετά από πόλεμο, ιδίως μετά από πόλεμο που έχουν χάσει.
Πώς θα θυμούνται τα παιδιά μας μετά από δεκαετίες αυτήν την περίοδο; Με ποιον τρόπο θα ερμηνεύουν οι ιστορικοί αυτήν την «ειρηνική καταστροφή»; Ποιοι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι γι’ αυτό το έγκλημα;

Ήρθε η ώρα του πικρού «λογαριασμού» για τον Τσίπρα…

Η κυβέρνηση δείχνει σαν να μην έχει καταλάβει τι συνέβη από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, όταν η χώρα βρέθηκε με το ενάμισι πόδι εκτός ευρώ. Συνεχίζει στην ίδια λογική, προσπαθώντας να διαπραγματευτεί εκείνα τα οποία η ίδια συνομολόγησε στο μνημόνιο του καλοκαιριού.

Αποτέλεσμα: οι Γερμανοί έστειλαν τον Λετονό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις να εξηγήσει ότι δεν γίνεται να αλλάξει τίποτα από όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί. Και να προειδοποιήσει ότι αν δεν ληφθούν αμέσως όλα τα μέτρα, δεν θα εκταμιευτεί η δόση των 2 δισ ευρώ, δεν θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες και, συνεπώς, θα κινδυνεύσουν με κούρεμα οι καταθέσεις.