Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ποιους εκπροσωπεί και για ποιους μεριμνά η νέα κυβέρνηση...

Ελάχιστα επισημάνθηκε, και ήδη λησμονήθηκε, ότι χάρη σε ένα απαράδεκτο εκλογικό σύστημα, όπως και στη νομοθετημένη μεθόδευση της αποτιμήσεως του εκλογικού αποτελέσματος, ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Αλέξη Τσίπρα κυβερνά εκπροσωπώντας μόλις το 19% του ελληνικού λαού! Και ιδού πώς.

Από το σύνολο των δικαιουμένων ψήφου σχεδόν το 46% απείχε. Και από το υπόλοιπο 54% που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το 36,4%. Αρα μόνο το 19% του συνόλου των εγγεγραμμένων που δικαιούνται ψήφο (ψηφισάντων και μη ψηφισάντων μαζί). Παρά δε το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε νομίμως τις 145 από τις 300 έδρες στη Βουλή (χάρη και στο απαράδεκτο μπόνους των 50 εδρών) πάλι θα ήταν μειοψηφία χωρίς τους ΑΝΕΛ. Αν το 46% που δεν ψήφισε ισχυριζόταν τώρα ότι δεν το εκπροσωπεί η κυβέρνηση, καλείται να το βουλώσει.

Ούτε εμείς θα κλάψουμε αν ιδιωτεύσει ο Σπίρτζης ...

Χθες ο κορβανάς δεν είχε ούτε για τα οικογενειακά επιδόματα σε πολύτεκνους. Προμηθευτές του κράτους μένουν απλήρωτοι. Εξαγωγείς περιμένουν επιστροφές ΦΠΑ. Οι φορολογούμενοι πληρώνουν τις ζημιές κρατικών επιχειρήσεων. Και ο σύντροφος Σπίρτζης θέλει κράτος ολόρθο και ας το πληρώνουμε από την τσέπη μας. Με τέτοια κυβέρνηση πάλι σε εκλογές θα μας πας σύντροφε Τσίπρα.
Εάν δεν είναι σε εξέλιξη ένα νέο "ευφυές" αριστερό σχέδιο δουλέματος των κουτόφραγκών-δανειστών (βεβαίως και όλων μας) σε αυτά που συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας για την αποκρατικοποίηση και τις ιδιωτικοποιήσεις έχουμε στα σκαριά νέα κυβερνητική διάσπαση. 

Από τη μια τους Τσίπρα, Παππά, Φλαμπουράρη, Σταθάκη, Τσακαλώτο και (κατά περίπτωση...) τον Δραγασάκη, να υποκλίνονται στις Βρυξέλλες στους Γιούνκερ και Ντράγκι. Στο Βερολίνο στην Μέρκελ. Και σε Παρίσι και Αθήνα στον Ολάντ υποσχόμενοι 9 ιδιωτικοποιήσεις "προκαταβολή" και 23 συνολικά με την συμφωνία.
Και από την άλλη τον Δρίτσα, τον Σπίρτζη, τον Σκουρλέτη και κάποιους ασήμαντους του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, στην Βουλή και στην Ευρωβουλή να παριστάνουν τους "ζηλωτές" του κράτους – πατερούλη και της μισθοδοσίας των τρωκτικών από την τσέπη των φορολογούμενων. Ευτυχώς που έβγαλαν από την βιτρίνα τους Κουρουμπλή και Μπαλτά για να μην χαλάνε την εικόνα των υποκλίσεων.