Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Τις «μαγκιές», τις πληρώνουμε πάντα πολύ ακριβά (Η περίπτωση της «απόλυσης» Σαβαίδου)

 To πολιτικό σύστημα της χώρας μας, οι περισσότεροι από τους πολιτικούς, φαίνεται πως δεν έχουν αντιληφθεί ούτε σε ποια κατάσταση , βρίσκεται η χώρα σε σχέση με την θέση της στην Ευρώπη , ούτε επίσης το ποια είναι η όλη αντιμετώπιση η οποία έχει η Αθήνα από τους εταίρους μας, με βάσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.

 Και γι αυτό, για λόγους «εθνικής υπερηφάνειας» (διάβαζε μαγκιάς) αλλά και προφανώς γιατί δεν έχουν σαφή αίσθηση και αντίληψη των δεδομένων και των επιπτώσεων που έχουν ορισμένες κινήσεις τους , λένε και κάνουν πράγματα τα οποία δημιουργούν πολύ αρνητικά δεδομένα για την χωρά.

Ο προορισμός της «πενταροδεκάρας»...

Όταν κάνεις παρέα με εκατομμυριούχους –όπως αποδεικνύονται πολλοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ– χάνεις την αίσθηση του χρήματος. Φυσικό είναι, λοιπόν, να βλέπει ο κ. Νίκος Φίλης σαν «πενταροδεκάρες» τα 50-200 ευρώ μηνιαίως που θα ξοδέψουν επιπλέον για τον ΦΠΑ χιλιάδες νοικοκυριά, ώστε να ενισχύσουν τις σπουδές των παιδιών τους. «Πενταροδεκάρες» είναι προφανώς και τα επιπλέον 100 ευρώ για τους χιλιάδες ηλικιωμένους οι οποίοι «φιλοξενούνται σήμερα στις Μονάδες Φροντίδας και κινδυνεύουν, ελλείψει αντίστοιχων κρατικών δομών, να μείνουν χωρίς στέγη, αφού η αψυχολόγητη αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% σημαίνει 100 ευρώ πρόσθετη μηνιαία επιβάρυνση για τον καθένα» (ανακοίνωση από «Το Ποτάμι» 22.10.2015). Το βασικό πρόβλημα, όμως, δεν είναι οι «πενταροδεκάρες» του κ. Φίλη· από κάπου πρέπει να τις μαζέψει, αφού αποφάσισε να διορίσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Thick Tank Φίλης: Διόρθωσε το "Πενταροδεκάρες" σε..."ΜΗ σοβαρή επιβάρυνση ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση" !

Gauche caviar at LARGE !

Μαθημένοι οι εκατομμυριούχοι αριστεροί στα πολλά λεφτά , λογικό να σνομπάρουν τα 500-100 €...
Είπε πάλι το Thick Tank Φίλης σε δηλώσεις του στο Mega (ναι , πάει και στα τσοντοκάναλα...):

Την ανάγκη αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου επανέβαλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και όσον αφορά την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είπε ότι δεν είναι κατ' ανάγκη σοβαρή επιβάρυνση, δεδομένου ότι όσοι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία είναι εύποροι.

«Αυτός που δίνει 7.000 ευρώ το χρόνο για να στείλει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο είναι εύπορος ή δεν είναι; Δεν λέω ζάμπλουτος. Είναι εύπορος;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Δεν μπορεί να δώσει άλλα 700 ευρώ; Να το δεχθώ, δεν θέλω να μπω στο πορτοφόλι κανενός, αλλά μην φτιάχνουμε ένα λαϊκισμό».