Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Η ανοικτή κοινωνία και οι εχθροί της...

Οι άσπρες κάλτσες. (Τόση αριστερή θλίψη δεν αντέχεται όταν τη βλέπεις στον άλλον.
Απορώ πώς την αντέχει ο ίδιος...)
Ενδεχομένως το έθνος να οφείλει στον Ευριπίδη Στυλιανίδη κάποια πανεπιστημιακή σχολή μάρκετινγκ στο Αγρίνιο ή κάπου ακόμη καλύτερα, π.χ. στα περίχωρα της Λαμίας.

Πάντως, τη θέση του στην ιστορία της ελληνικής γραμματείας ο γνωστός παλαιός πολιτικός την κέρδισε με τη μεγαλειώδη ιδέα του να συγκεντρώσει νόμους, διατάγματα και εγκυκλίους, ολόκληρη την ως επί το πλείστον ακατάληπτη γραφειοκρατική παραγωγή του υπουργείου του, και να την εκδώσει σε έναν τόμο οκτακοσίων σελίδων. (Μεγαλειώδη χαρακτήρισα την ιδέα του, διότι, τηρουμένων των αναλογιών, το ίδιο έκανε και ο Βαβυλώνιος βασιλεύς Χαμουραμπί, με τον περίφημο κώδικά του· και μπορείτε να ρωτήσετε οποιονδήποτε ειδικό στη Μεσοποταμία για να σας πει το κύρος που απολαμβάνει σήμερα ο Χαμουραμπί στους κύκλους των αρχαιολόγων και των ιστορικών...)

Πού πήγαν οι «κόκκινες γραμμές»;

Όσο κράτησε η πρώτη «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, αλλά και πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, από το πρωί ως το βράδυ ο κ. Τσίπρας και όλα τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμιά διάκριση ανάμεσα στους σημερινούς υπουργούς και τους πρώην της Αριστερής Πλατφόρμας (σήμερα «Λαϊκής Ενότητας»), δεν έκαναν άλλο από το να μας μιλάνε και να μας περιγράφουν τις «κόκκινες γραμμές» τους.
Στις 17 Οκτωβρίου, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το μνημονιακό πολυνομοσχέδιό του, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορείς για όλα να βάζεις «κόκκινες» γραμμές». Διότι «πρέπει να αποφασίσεις πού θα στοχεύσεις. Πρέπει να τα συνεχίσουμε όλα αυτά και να περάσει η αξιολόγηση και να φτάσουμε στη συζήτηση, στη μεγάλη αυτή συζήτηση για την αναγκαία απομείωση του χρέους». Και επειδή, «κάναμε μια επιλογή συμβιβασμού και δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Ο ελληνικός λαός είχε τη δυνατότητα να κρίνει και να επιλέξει ποιος θα είναι αυτός που θα διαχειριστεί μια δύσκολη συμφωνία για πρώτη φορά σε αυτόν τον τόπο. Για πρώτη φορά σε αυτόν τον τόπο οι εκλογές έγιναν μετά από μια δύσκολη συμφωνία και όχι πριν τη συμφωνία αυτή».

Thick Tank Φίλης στην Π.Γ του ΣΚΑΙ: «Πενταροδεκάρες» το 6% και 13% ΦΠΑ στην εκπαίδευση...

«Πενταροδεκάρες» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης την επιβάρυνση με 6% και 13% της ιδιωτικής εκπαίδευσης που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετα βάρη σε ετήσια βάση έως και 1.690 ευρώ σε μια οικογένεια.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη η επιβάρυνση αυτή δεν αφορά την πλειοψηφία της κοινωνίας που στέλνει τα παιδιά του σε δημόσια σχολεία. «Δεν πιστεύω ότι όσοι πάνε στα ιδιωτικά σχολεία είναι ζάπλουτοι και Κροίσοι, είναι εύποροι βεβαίως» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

«Όποιος πάει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος αυτής της επιλογής» συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε, επίσης, «συμβολική» την επιβάρυνση με 6% της φορολόγησης των φροντιστηρίων, των ΙΕΚ και των σχολών χορού καθώς, όπως είπε, οι κλάδοι αυτοί καλύπτουν άλλες ανάγκες οι οποίες δεν καλύπτονται από τη δημόσια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους η επιβάρυνση για τις οικογένειες μπορεί να φτάσει έως και τα 1.690 ευρώ το χρόνο για σχολεία με υψηλά δίδακτρα.

Σημαντική πτώση, της τάξης του 50%, στις πωλήσεις PC στην Ελλάδα ! Τουλάζιστον δουλεύουν οι καφετζούδες...

Σημαντική είναι η πτώση των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα μέσα στο 3ο τρίμηνο του 2015: Σύμφωνα με εκτιμήσεις της IDC, οι πωλήσεις PC μειώθηκαν κατά 50% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, η IDC εκτιμά ότι βασική αιτία για αυτό είναι η επιβολή των capital controls, που έριξε τις πωλήσεις σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.