Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η ερωτική απογοήτευση του κ. Σκουρλέτη...

Όσα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αρχής γενομένης από τον κ. Τσίπρα, έλαβαν τον λόγο κατά τη συζήτηση του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου της «δεύτερη φορά αριστεράς», δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να απορούν επειδή η αντιπολίτευση αρνήθηκε να υπερψηφίσει.
Η… απορία τους, ήταν ευθέως ανάλογη με την αμηχανία τους. Έκαναν πως δεν καταλάβαιναν!
Ήταν πραγματικά μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά αντί να απολογηθούν για όλα τους τα ψέματα, αντί να ψηφίσουν με κατεβασμένο το κεφάλι, κατέφυγαν στην επίθεση (που νομίζουν πως είναι η καλύτερη άμυνα). 
Και επειδή όταν το ψέμα αποκαλύπτεται δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος, ξεπέρασαν ακόμη και αυτά τα όρια του ψέματος και του θράσους. Και πέρασαν στη χυδαιότητα. 

Η τιμωρία της επιλογής...


Η ​​ελευθερία επιλογής είναι το άπαν σε μια δημοκρατική κοινωνία και το θεμέλιο μιας αρμονικής συμβίωσης. Στον βαθμό που η δραστηριότητα κάποιου ατόμου δεν βλάπτει τους άλλους (σε πραγματική βάση), οι πολίτες πρέπει να είναι ελεύθεροι να διαλέξουν τον δρόμο τους, το επάγγελμά τους, την εμφάνισή τους, τις πολιτικές και θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις κ.λπ.

Οι διαφορετικές επιλογές μπορεί να έχουν ιδιωτικό κόστος, αλλά δεν πρέπει να επιβαρύνονται επιπλέον (δεν πρέπει, π.χ., κάποιος να πληρώνει επιπλέον φόρους αν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή βουδιστής) παρά μόνο αν κάποια δραστηριότητα δημιουργεί πραγματική εξωτερική επιβάρυνση που πληρώνει η υπόλοιπη κοινωνία. Μια οχλούσα βιομηχανία, επί παραδείγματι, ή κλείνει ή πληρώνει αντισταθμιστικά οφέλη στην κοινότητα που δραστηριοποιείται. Αν μια επιλογή δεν ενοχλεί –σε πραγματική βάση– κανέναν, ουδείς έχει δικαίωμα να την επιβαρύνει.

Με... "ρήτρα ανάπτυξης" οι συντάξεις !

Η  πορεία της ελληνικής οικονομίας θα καθορίζει την εθνική σύνταξη και όχι το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα κάθε ασφαλισμένου. Την ίδια στιγμή στο Υπ. Εργασίας επεξεργάζονται νέα εισφορά στους επαγγελματίες υπέρ του Ασφαλιστικού, ενώ σύμφωνα με τα πιο ακραία σενάρια έρχονται περικοπές έως 30% στις υψηλότερες κλίμακες των συντάξεων άνω των 1000 ευρώ.

Στενός συνεργάτης του Υπ. Εργασίας, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, ανέφερε στο Capital.gr πως υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου επεξεργάζονται μία "ρήτρα ανάπτυξης" σε ό,τι αφορά το ύψος της εθνικής / κοινωνικής σύνταξης κόντρα στη ρήτρα εισοδήματος που προβλέπει το πόρισμα των Σοφών.

Γιατί η υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος είναι μια πολύ κακή ιδέα...

Δεν υπάρχει ιδέα από το εξωτερικό που να καταργεί ατομικές ελευθερίες, να διευρύνει τις εξουσίες του κράτους και να αυξάνει την μεταφορά πλούτου από τους ιδιώτες προς την πολιτική τάξη και τους αυλικούς της, που οι Έλληνες πολιτικοί να μην προσπαθήσουν να την εισάγουν στην Ελλάδα. Η ιδέα για την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος είναι ένα ακόμα σύμπτωμα του συνδρόμου σοσιαλμανίας των πολιτικών μας.

Ρεπορτάζ στο “Έθνος”: «Επιχείρηση «πλαστικό χρήμα» υποχρεωτικά και παντού με εγκατάσταση συσκευών χρέωσης καρτών (POS) σε όλα τα επαγγέλματα και στις επιχειρήσεις, ακόμα και στα περίπτερα, από το 2016 ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών με κεντρικό στόχο το χτύπημα της φοροδιαφυγής.»