Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Βιέννη : Αναμέτρηση σοσιαλδημοκρατών - ακροδεξιάς στις τοπικές εκλογές ...

Σημαντική ενίσχυση του ποσοστού της αυστριακής Ακροδεξιάς και σημαντική μείωση για τους Σοσιαλδημοκράτες που κυβερνούν αδιάλειπτα εδώ και σχεδόν 100 χρόνια αναφέρουν οι προβλέψεις την ώρα που περίπου 1,15 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα στη Βιέννη στις κάλπες για να εκλέξουν τα 100 μέλη του δημοτικού συμβουλίου που συνθέτουν και την τοπική Βουλή, καθώς η αυστριακή πρωτεύουσα είναι συγχρόνως και ένα από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας.

Ατόπημα κ Φίλη. Ας ελπίσουμε «εκ παραδρομής», που λέμε και στις εφημερίδες...

  Είναι μερικά γεγονότα , που όσο και να έχεις συνηθίσει σε ότι πιο παράξενο, τρελό η και περίεργο ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, πραγματικά σε αφήνουν άναυδο.
   Αναφέρομαι στο θέμα των διοικητικών υπάλληλων του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Πολυτεχνείου, οι οποίοι και διώκονται , με εισαγγελική παραγγελία, για συμμέτοχη σε «παράνομη απεργία».

 Θυμάστε για την μεγάλη απεργία που έκαναν διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στην εκπαίδευση της κυβέρνησης, δηλαδή διαμαρτυρόμενοι για τον εκσυγχρονισμό των ΑΕΙ (για την ακρίβεια για ένα μικρό και δειλό  βήμα προς τα εκεί). Μια διαμαρτυρία που οδήγησε σε διάλυση τα πανεπιστήμια και τους φοιτητές να χάσουν δεκάδες εβδομάδες μαθημάτων με ότι σημαίνει αυτό και για τους ιδίους και για το επίπεδο σπουδών αλλά και για την εικόνα των πανεπιστήμιων στο εξωτερικό.