Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Οι επενδύσεις δεν έρχονται με φραστικές προσκλήσεις, αλλά με έργα που αποδεικνύουν ότι τις θέλουμε...

«Έχω έρθει εδώ για να σας ζητήσω να επενδύσετε στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία αν είσαι αριστερός ή δεξιός, είμαστε όλοι Έλληνες και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για την πατρίδα...Είναι ώρα να επενδύσετε. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τις επενδύσεις. Αφού αγαπάτε την Ελλάδα πρέπει να την υποστηρίξετε, ειδικά αυτή την στιγμή. Επενδύοντας στην Ελλάδα γίνεστε και εσείς συνέταιροι μας στην ανάπτυξη και την ευημερία».
 Mε αυτές τις φράσεις, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθύνθηκε σε 700 περίπου ομογενείς επιχειρηματίες στις ΗΠΑ, ζητώντας τους να βοηθήσουν την χώρα με επενδύσεις.

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση διάσπασης της Ν.Δ...

Την ανάγκη να υπάρξει μία «συμφωνία κυρίων» που θα λέει ότι όποιος κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. οι υπόλοιποι θα στηρίξουν τον πρόεδρο που θα εκλεγεί, τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega.

O κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας», καθώς, όπως είπε, όποιος αμφισβητήσει το νέο Πρόεδρο θα απομονωθεί πολύ γρήγορα από την κοινωνία της Ν.Δ.
«Όλοι είμαστε στην ίδια πολιτική οικογένεια», είπε, εκτιμώντας ότι κατά την προεκλογική περίοδο «δεν θα υπάρξουν χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Τουσκ: Ορισμένοι χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες για να πλήξουν την Ευρώπη...

Την άποψη ότι η μαζική μετακίνηση προσφύγων προς την Ευρώπη χρησιμοποιείται από ορισμένους ξένους ηγέτες για να εξασθενήσει πολιτικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, διατύπωσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
«Για πρώτη φορά αφότου ενεπλάκην στην πολιτική, άκουσα πολιτικούς να δηλώνουν ανοικτά ότι οι πρόσφυγες οι οποίοι κατευθύνονται προς την Ευρώπη είναι η μέθοδός τους για να επιβάλουν σε αυτή την τελευταία ορισμένες συμπεριφορές», είπε ο Τουσκ, παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια ενός ευρωπαϊκού φόρουμ στο Σοπότ, στις πολωνικές ακτές στη Βαλτική. «Ορισμένοι λένε ότι είναι η μέθοδός τους για την εξασθένηση της Ευρώπης ως πολιτικού θεσμού», συνέχισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο αντι-Τσίπρας της Ν.Δ.

Φυσικά ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν πρέπει να είναι απλώς νέος και να έχει ωραίο χαμόγελο· αν και αυτά στην εποχή της τηλεοπτικής δημοκρατίας δίνουν πόντους. Σαφέστατα όμως πρέπει να είναι αντι-Τσίπρας. Οχι στα μορφολογικά χαρακτηριστικά αλλά στην ουσία της πολιτικής που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο όρος «πολιτική ΣΥΡΙΖΑ» είναι ευφημισμός. Επί της ουσίας μιλάμε για όλες τις ασθένειες της μεταπολίτευσης σε έξαρση: κομματισμός, πελατειακό κράτος, ασυδοσία, ατιμωρησία και αναπαλαίωση όλων των δομών. Το βασικότερο πρόβλημα, όμως, του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν κατανοεί τον ρόλο του κράτους σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία και κοινωνία. Με τις ιδέες του 19ου αιώνα που τους δέρνουν, θέλουν ένα κράτος που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει και οι πολίτες να πληρώνουν τα σφαγμένα. Αδυνατούν να φανταστούν το «Κράτος ανάποδα», όπως το περιέγραψε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης «με κεντρικές επιτελικές δομές και επιχειρησιακή αποκέντρωση. Με φρέσκες ιδέες που δένουν με τις ανάγκες της εποχής και όχι τις ανάγκες της γραφειοκρατίας ή του πολιτικού συστήματος» (Τα Νέα, 26.9.2015).

«Σε μια εποχή που η κρίση της αντιπροσώπευσης διαπερνά κάθε έκφανση του πολιτικού συστήματος, η μόνη απάντηση είναι να λειτουργήσουμε “αντι-συστημικά” και να φέρουμε τη λήψη αποφάσεων όσο πιο κοντά μπορούμε στον πολίτη» σημειώνει ο κ. Μπακογιάννης και φέρνει δύο παραδείγματα που ταλαιπωρούν ολόκληρη την Ελλάδα. «Εχουμε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας πάνω από 13.000 σχολεία τα οποία υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας.