Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τσάμπα χαλάς τα λόγια σου ...

Τελευταία προειδοποίηση προς τους εκλογείς...
Καθώς, όπως φαίνεται, οι εκλογές αυτής της Κυριακής θα είναι οι κρισιμότερες της μεταπολιτευτικής περιόδου, ο Έλληνας ψηφοφόρος θα πρέπει να ξέρει (και άγνοια δεν επιτρέπεται) τα ακόλουθα:

- Οποιοδήποτε κόμμα και αν τις κερδίσει, η κυβέρνηση την οποία θα σχηματίσει (ακόμη και αν είναι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ή Λαφαζάνης ή και όλοι μαζί) είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το Μνημόνιο, καθώς το έχει υπογράψει νόμιμη κυβέρνηση και το έχει εγκρίνει ελεύθερα εκλεγμένη Βουλή. Αν προσπαθήσει ακόμη μία φορά να κωλυσιεργήσει ή να παραβιάσει τα συμφωνηθέντα, η ποινή που έχει ήδη προβλεφθεί θα είναι η οικονομική ασφυξία, όπως άλλωστε έχει συμφωνήσει ρητά σε αυτό και ο κ. Τσίπρας με την υπογραφή του. Και θα είναι άμεση, καθώς ούτε για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις υπάρχουν πια χρήματα. Η φιλανθρωπία των ευρωπαίων εταίρων μας θα τερματιστεί όπως έχει επισήμως ανακοινωθεί από τις Βρυξέλλες, καθώς θα έχει επιβεβαιωθεί ότι είμαστε αδιόρθωτοι ψεύτες και συνεπώς εντελώς αναξιόπιστοι.

Αν ψάχνουν για «δηλωσίες» ας τους αναζητήσουν αλλού...

Όσοι διαβάζουν Ιστορία δεν εντυπωσιάζονται από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά τις βλέπουν ως στιγμές συγκεκριμένων ιστορικών περιόδων που παράγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα (πολλές φορές καταστροφικά).

Αυτές τις μέρες, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, παρατηρείται η ίδια τάση να αναλύεται ένα στιγμιαίο γεγονός ως αυτόνομο και όχι ως τμήμα μιας ιστορικής περιόδου.

Όπως έχω ξαναπεί, η συγκεκριμένη ιστορική περίοδος ξεκίνησε με την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια και θα ολοκληρωθεί είτε με την έξοδό της, είτε με καταστροφή.

Οι τελευταίοι σπασμοί του ... "τέρατος"...

Η Ζωή ακάθεκτη συνεχίζει τις συνεδριάσεις της Επιτροπής για το Χρέος-Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση!!!
Τι και αν δεν επανεξελέγη βουλευτής΄΄΄
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τις τελευταίες της ώρες σαν  Πρόεδρος της Βουλής (έως ότου το σώμα εκλέξει τον επόμενο) ζεί τις τελευταίες στιγμές της μεγαλομανίας της.

Έτσι, η Ζωή  Κωνσταντοπούλου σταθερή στα  προ των εκλογών  καπρίτσια της  , συγκαλεί τρεις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, αρχής γενομένης από σήμερα (κεκλεισμένων των θυρών...) ενώ από το κανάλι της Βουλής θα μεταδοθούν μόνο οι ανοιχτές συνεδριάσεις!

Εντμουντ Φελπς: «Η ελληνική νοοτροπία αιτία κατάρρευσης της οικονομίας σας»...

Ο Αμερικανός νομπελίστας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Εντμουντ Φελπς 
Ο τερματισμός του πελατειακού κράτους και της προστασίας συμφερόντων, με παράλληλη μεταστροφή της ελληνικής οικονομίας προς την καινοτομία και την ανάπτυξη ενός πραγματικά ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στον ιδιωτικό τομέα, αποτελούν τα αναγκαία συστατικά για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο βραβευμένος με νομπέλ οικονομίας, διευθυντής του Κέντρου για τον Καπιταλισμό και την Κοινωνία του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Εντμουντ Φελπς, ο οποίος έχει υποστηρίξει πως αν και πολλοί αποδίδουν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας στα υφεσιακά μέτρα που έχουν επιβάλλει οι δανειστές, τα στοιχεία δείχνουν ότι το κύριο πρόβλημα είναι η ελληνική νοοτροπία και ο τρόπος που λειτουργεί το «σύστημα» με φορολογικές και άλλες εξυπηρετήσεις που κάνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις στις επιχειρηματικές ελίτ.