Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Να πούμε όχι στις κατραπακιές των Δηλιγιάννηδων...

Όταν η πατρίδα κινδυνεύει, όταν βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα, όταν έχει γονατίσει και αγωνίζεται να ξανασταθεί στα πόδια της, η ανάγκη επιστροφής στο παρελθόν καθίσταται περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά.

Μπροστά σε μια τέτοια ιστορική στιγμή βρισκόμαστε σήμερα. Και η αναδρομή χρήσιμη, μια και είναι γνωστό πως λαοί που δεν γνωρίζουν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν.

Αντιγράφω από το μυθιστόρημα (ένα ακόμη εξαιρετικό μυθιστόρημα) του Θοδωρή Παπαθεοδώρου «Ζωές του Φθινοπώρου» (Εκδόσεις Ψυχογιός):

Ισότητα , Ισοπολιτεία (και λοιπές παρλαπίπες ) τύπου ΣΥΡΙΖΑ...

Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, λόγω των «πενιχρών» δημόσιων οικονομικών, που οδηγούν σε μεγάλες αργοπορίες καταβολής των εφάπαξ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε σε προσωπικό επίπεδο η υπουργική θητεία της τέως αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρίας Θεανώ Φωτίου, αφού, πριν αποχωρήσει από τη θέση της και εν μέσω capital controls, πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία στη... Φλώρινα ο αστυνομικός που υπέγραψε το συμφωνητικό Φλαμπουράρη ...

Μία νέα ιδιαίτερα σημαντική διάσταση στην υπόθεση Φλαμπουράρη αποκαλύπτει σήμερα η στήλη "Βηματοδότης". Όπως αναφέρει, ο αξιωματικός της Αστυνομίας την ημέρα που εμφανίζεται ότι υπέγραψε μέσα στη ΓΑΔΑ το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας του Αλέκου Φλαμπουράρη, βρισκόταν στη Φλώρινα!

Όπως επισημαίνεται, "ο εν λόγω αξιωματικός της Αστυνομίας την ημέρα που υπέγραψε το ιδιωτικό συμφωνητικό βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στη... Φλώρινα. Συνεπώς, πώς εμφανίζεται να είναι στη ΓΑΔΑ και να υπογράφει τη στιγμή που το φύλλο πορείας του και η υπηρεσιακή του κατάσταση μαρτυρούν ότι βρισκόταν στην Φλώρινα; Αυτά και άλλα πιπεράτα αναφέρονται σε εμπιστευτικό έγγραφο της ΝΔ έπειτα από έρευνα που έκαναν τα στελέχη της και θέτουν το ερώτημα αν είναι νόμιμη ή όχι η υπογραφή του εν λόγω αστυνομικού.

Ο Τσίπρας ομολογεί ότι περίμενε τα capital controls!

Τα περίμενα, αλλά δεν... πίστευα ότι θα επιβληθούν, είπε ο πρώην πρωθυπουργός, ομολογώντας μια ακόμα αφελή στιγμή της θητείας του...

Τα περίμενα, αλλά δεν πίστευα ότι θα επιβληθούν, ομολόγησε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν λήξει επισήμως η προεκλογική περίοδος.

Δεν πίστευα ότι ο εκβιασμός των ευρωπαίων εταίρων μας θα φτάσει σε αυτό το σημείο αν και περίμενα την επιβολή των capital controls, είπε ο πρώην πρωθυπουργός παραδεχόμενος ακόμα μια στιγμή αφέλειας κατά τη διάρκεια της θητείας του, με ολέθριες συνέπειες για την ελληνική αγορά, τους έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά των πολιτικών μας...

Όσο και αν οι ίδιοι οι πολιτικοί «ξορκίζουν» τα ψέματα, τις υποσχέσεις αλλά και την προεκλογική αναφορά σε ‘σκάνδαλα», τόσο οι ίδιοι βρίσκουν  κάθε φορά έναν τρόπο να τα επικαλούνται και να τα «πραγματοποιούν».
 Και το φοβερότερο δεν είναι αυτό. Το φοβερότερο είναι ότι καταγγέλλουν τους αντιπάλους τους ότι κάνουν «μαύρη προπαγάνδα» ή «σκανδαλοθηρία» , ενώ κάνουν το ίδιο και αυτοί.
    Λογω της μικρής προεκλογικής περιόδου αυτή την φορά, είχα πιστέψει κι εγώ , όπως και παρά πολλοί ακόμα άνθρωποι, ότι θα αποφύγουμε τα χτυπήματα αυτά και θα οδηγηθούμε σε μια προεκλογική περίοδο με βάση όχι ίσως τα προγράμματα για το αύριο αλλά σε μια αντιπαράθεση που έχει να κάνει με τα κυβερνητικά πεπραγμένα των δυο κόμματων , μια και τα δυο έχουν πρόσφατο τέτοιο παρελθόν. Όταν μάλιστα υπάρχει αρκετό περιθώριο για αντιπαράθεση.
 Όμως , όπως φάνηκε δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν αυτού του είδους οι αντιλήψεις και πρακτικές δεκαετιών.